Hur man installerar en förstärkare till en Stock Stereo

fordonsägare som söker en mer kraftfull bilstereo kan välja mellan flera alternativ. Du kan byta fabriken stereo för en ny modell, antingen från fordonstillverkaren eller från en eftermarknad enhet, och betala för att få systemet installerat. Ett annat val skulle vara att ersätta högtalarna med bättre klingande, högre kapacitet enheter. En vanlig brist bland fabriks stereoapparater är inte högtalarna eller stereo, men förstärkaren (eller brist därav) driver signalen i bilens ljudsystem. Lägg en förstärkare för att ditt lager stereo och dra full nytta av din fabrik radio och högtalare. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
förstärkare kabelsats
Kabelstam adapter
Förstärkare
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft huven på bilen för att komma åt batteriet.
2

Avlägsna gummi beläggningar över de positiva och negativa batteripolerna.
3

Lossa klämman på batteriets minuspol med skiftnyckel eller tång. Dra den negativa kabeln från terminalen och lägg bort den från batteriet tills förstärkaren är installerad.
4

Loose klämman på den positiva batteripolen med nyckeln. Placera förstärkaren kabelsats ring terminal på den positiva batterikabeln inlägget. Dra åt klämman till posten, hålla ringen terminalen på plats på ledningen. Dra säkringen ur hållaren på ringen terminalen tills installationen är klar.
5

Anslut blå kabel nätdelen från förstärkaren kabelsats till ringen terminalen. Dra kabeln genom brandväggen och in i fordonets hytt. Använd en etablerad bana från motorrummet till fordonets insida. Nätaggregatet kabeln kommer att hamna i närheten av golvet på förarsidan av bilen.
6

bort bilens stereo från stereo montering dockan i instrumentbrädan. Borttagning instruktioner finns i fordonet reparationshandboken.
7

Koppla stereo ledningarna från baksidan av radion och anslut ledningar till ett kabelnät adapter. Adaptern gör att du kan ansluta signalkabeln och sätt på bly för förstärkaren.
8

Anslut kabelnätet adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av stereon. Anslut signal-och strömpåslag på kablar (ingår i förstärkaren kit) i lämpliga ledningar i kabelnätet adaptern. Se kopplingsschema manuell sele adapter för instruktioner om vilka leder är speciellt avsedda för förstärkaren kablarna.
9

Mata förstärkaren kablarna från stereon genom baksidan av stereon montering dockan. Kablarna fram ill nära fordonets golv. Konsultera reparationshandbok för instruktioner om hur du får tillgång stereo ledningar från bakom instrumentbrädan.
10

tillbaka stereon i instrumentpanelen stereo montering docka av fordonet.
11

Kör strömkablarna på vänster sida av fordonet och kablarna förstärkaren från stereon ner den högra sidan av fordonet till den plats på förstärkaren.
12

Anslut strömkabeln till makten input uttag på förstärkaren. Anslut signal-och turn-on bly kablar till lämpliga uttag på förstärkaren.
13

Fäst jordkabeln ingår i förstärkaren kabelsats till förstärkaren och en skruv eller bult nära förstärkaren. Om du monterar förstärkaren under sätet, använd en skruv som förankrar stolen i sätet spåret. Om du väljer att montera förstärkaren i bagageutrymmet eller bakre bagageutrymmet av fordonet, använda vilken bult som är direkt ansluten till fordonets ram. Grundstötningen källan bör inte vara längre än 18 inches från förstärkaren för korrekt jordning.
14

Anslut högtalarkablarna till förstärkaren och dra dem till den plats de högtalare du utser att få den förstärkta signalen från förstärkaren. Anslut ledningarna till högtalarna. Du kan behöva genomföra en sele högtalarkablar beroende på bilens högtalare. Återgå till bilens batteri.
15

tillbaka jordkabeln till den negativa batterikabeln och dra kabelns klämma till posten med nyckeln. Placera säkringen i hållaren på ringen terminalen och stäng innehavarens locket. Byt beläggningar över varje batterikontakterna och stäng bilens huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81324.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.