Dodge Neon Radio Borttagning

Dodge erbjuder ett brett utbud av alternativ för Neon stereo. Fortfarande bilstereo entusiaster finner ofta systemet för att tillgodose deras särskilda behov på en eftermarknad stereoanläggning. Installera en eftermarknad däck innebär att först ta bort fabriksmonterad stereo. Du kan också hitta behovet av att utvinna beståndet däck att lägga andra komponenter såsom satellit radio eller annan extern enhet. Säkerhetsåtgärder

Innan du tar bort stereon eller någon annan elektrisk komponent, är det viktigt att du först koppla loss jordkabeln från Neon batteri. Den jordkabel ansluter batteriet till ramen eller bilens chassi.

Använd en kryssmejsel för att lossa jordkabeln läger från den negativa batterikabeln. Se till att vila klämman ifrån minuskabeln inlägget tills borttagningen är klar.
Avlägsna Dash Trim Panel

Panelen dash trim som omger Neon stereo måste tas bort för att komma till stereo. Panelen innehåller, men är inte ansluten till, vreden klimatkontroll på instrumentbrädan.

Ta panelen vid de nedre hörnen och bända upp den från instrumentbrädan. Du kommer sannolikt att kunna ta bort panelen utan hjälp av en trim pry verktyg, men om du har problem med att ta bort panelen för hand, vira en tunn duk runt en trim panel borttagningsverktyg eller platt skruvmejsel för att ta bort panelen.

När den nedre kanten av panelen är befriad från panelen, kan du arbeta med händerna (eller platt pry verktyg) runt omkretsen för att separera de återstående kanterna.

Eftersom panelen är inte ansluten till rattarna klimatreglering, behöver du inte koppla bort kablarna till knopparna. Panelen, en gång gratis, kan upphävas tills du byter stereo.
Avlägsna Stereo

Neon stereo däcket hålls i stereo montering konsol med 10 millimeter bultar på vardera sidan av radion. Avlägsna bultarna och lagra dem i askkoppen för förvaring.

Dra stereo från kajen. Enheten kommer lätt glida ur fästet med en jämn dra från vänster och höger om stereon. Dra stereo tillräckligt långt för att nå ledningar på baksidan av radion.

Ledningar till stereon inkluderar antenn, strömförsörjning och kablar högtalare. Det kan också vara patch kablar om en förstärkare är ansluten till stereon. Dra kablarna från stereon. Antennen och strömförsörjning är enstaka kablar. Högtalarkablarna (och patchkablar) kommer att grupperas efter tråd bindemedel. Plasten tråd bindemedel skall dras som en enhet. Inte dra ledningarna själva.

När ledningar har kopplats bort från stereon, kommer enheten att vara helt fri från Neon.
P Om du planerar att använda bilen innan du installerar ett nytt stereo eller ominstallerar fabriken däck, anslut jordkabeln till den negativa batterikabeln. Annars, lämna bort kabeln från den negativa ledningen tills allt arbete är slutfört.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80928.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.