Hur att ersätta min Mini Cooper Radio

MINI Cooper har sett sin beskärda del av revideringar. Vad som började som en brittisk Motor Company sub-compact krampa är nu en trendig modell av BMW raden av fordon. Men som en BMW fordon har MINI Cooper många alternativ bilstereo, finns det fortfarande möjlighet att uppgradera stereo med en eftermarknad enhet. Om du vill ersätta radion eller utföra reparationer, kan du värva antingen hjälp av en ljud-professionell, eller du kan göra det själv. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
Trim verktygspanel Remover Review 10 millimeter skiftnyckel
T-20 Torx
T-40 Torx
Faceplate adapter
Kabelfläta adapter
Visa fler instruktioner
1

bort den jordade kabeln från den negativa ledningen i MINI: s batteri. Använd en 10 mm skiftnyckel för att lossa kabeln klämman och dra kabeln från den negativa inlägg. Vila klämman från ledningen tills radion ersättare är klar.
2

Ta bort de två skruvarna i botten av mugghållare med en Phillips skruvmejsel.
3

Ta bort panelen bostäder spegeln och sätesvärmare växlar med en kåpa borttagningsverktyg. Panelen ligger direkt till den bakre delen av växellådan. Under panelen är två skruvar. Lossa skruvarna med en Phillips skruvmejsel. Skjut hela växellådan bakåt, bort från instrumentbrädan, för att tillåta åtkomst till stereon.
4

Öppna handskfacket. Dra ner instrumentpanelen under rattstången.
5

Ta bort de två skruvarna på vardera av de vertikala paneler på vardera sidan av stereon med hjälp av en T-40 Torx nyckel. Ta bort de två panelerna.
6

Ta bort de fyra skruvarna i hörnen av den stereoanläggning med en T-20 Torx nyckel. Dra stereo från instrumentbrädan tillräckligt långt för att komma till trådanslutningar till den bakre delen av radion.
7

Anslut viragrupper till ett kabelnät adapter. Sätt en fronten adaptern i fästet lämnas vakant från den borttagna fabriken radio. Mata ledningsnätet leder genom baksidan av fronten adaptern.
8

Anslut ledningsnätet leder till eftermarknaden stereo. Det finns vanligtvis fyra ledningar grupper som behöver anslutas:. Antennen, högtalare, förstärkaren och strömförsörjning
9

Sätt eftermarknaden däck i öppningen av fronten adaptern. Sätt tillbaka de två paneler på vardera sidan av stereon. Byt ut skruvarna med en T-40 Torx skiftnyckel.
10

tillbaka växellådan i sin normala, främre läge. Skruva i de två skruvarna med Phillips skruvmejsel i botten av mugghållare och de två skruvarna i öppningen bakom växellådan. Sätt sitsen och spegelvärmare byta panel tillbaka den i facket och tryck nedåt tills det snäpper på plats.
11

Stäng handskfacket och ersätta instrumentpanelen under rattstången. Instrumentpanelen klickar på plats med måttlig kraft för hand.
12

Placera klämman jordkabel runt den negativa batterikabeln. Dra åt klämman med en 10 millimeter skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81165.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.