Hur man byter en bilstereo i en Toyota

En eftermarknad stereo kan ofta ge bättre kvalitet än fabriken versionen i din Toyota fordon. Om du funderar på att byta ut stereon i Toyota, se till att du får en version som passar in och arbeta med din typ av fordon. Tänk på att den exakta borttagning och installation kommer att variera på varje modell och kan också variera beroende på året. En specialist på en bil elektronik butik kan ofta hjälpa dig med just ditt varumärke. Saker du behöver
Trim pinne
Skruvmejsel
Torxnyckel
Bil stereoanläggning
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Koppla från bilens negativa batterikabeln. Kontrollera airbagsystemet är inaktiverat, du brukar behöva vänta två minuter efter frånkoppling av kabeln för att detta ska ske
2

Bänd upp kåpmittdel omger stereoanläggning med en trim pinne.. Beroende på modell, kan du behöva ta bort aggregatet /AC kontrollpanel först med samma trim pinnen. Det kan också montera fästanordningar måste du ta bort med en Torx nyckel eller liknande verktyg.
3

Lossa fästbultarna montering radion på plats. Dessa bultar kan vara i botten av enheten eller på sidorna. De kan kräva en Torx nyckel eller annan särskild borttagningsverktyg.
4

Dra radion ur sitt säte i instrumentpanelen. Koppla den elektriska kontakten och antenn sladden från baksidan av enheten.
5

Lossa fästena på varje sida av enheten om det finns någon utrustade. Avlägsna parentes "bultar att göra detta, det kan vara så många som fyra bultarna på varje konsol
Installation
6

Installera den nya stereoanläggning i fästet. . Detta kan vara antingen fästet från den gamla radion eller en speciellt för den nya enheten. Om det är ett nytt fäste, följ fästet anvisningar om hur du kan montera stereon i den.
7

Anslut trådarna från bilen till stereon. Antennen bly kommer inte att vara ett problem, men de andra trådarna beror på om eller inte stereo har en elektrisk kontakt som fungerar med fordonets. Om den inte gör det, måste du krusa eller löda varje tråd från stereo till ledningarna i fordonet.
8

Montera stereo i instrumentbrädan och fäst det med bultarna. Se till stereon och dess fäste har monteringshål som kommer att arbeta med instrumentbrädans monteringshål.
9

Bifoga alla paneler tillbaka på instrumentbrädan, med sina monteringsfästen och se alla sina clips griper in. Anslut batteriet kabeln när allt är på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80715.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.