Hur du ansluter en förstärkare till en Factory Bilstereo

En förstärkare tjänar flera syften i bilstereon. En förstärkare till en fabrik bilstereo möjliggör stereo att producera högre volymer. Förstärkaren kommer också att fabriken för att ge en signal till ett större antal talare än vad som ursprungligen var avsedd för beståndet systemet. Du kan lägga till högtalare till en stereo utan en förstärkare, men du ska dela den begränsade styrka från fabriken stereo, vilket ger en nedsatt nivå av sonic klarhet och kraft. Se till att eftermarknaden förstärkaren du köper producerar kraft som ligger inom det acceptabla intervallet högtalarna i bilen. Saker du behöver
10 millimeter skiftnyckel
Förstärkare kabelsats
Drill
gummikragarna
Kabelstam adapter
Förstärkare
Högtalarkabel
Speaker kabelstammen
kåpa Removal Tool
plastdistanserna (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol. Använd en 10-mm skiftnyckel för att lossa bulten på klämman av kabeln och dra kabeln från batteriet.
2

Anslut ringen terminalen, med elkabeln ansluten (från förstärkaren kabelsats), till den positiva ledningen av bilens batteri.
3

Borra hål i brandväggen mellan motorrummet och den inre Fordonets hytt. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen för att skydda kablage.
4

Dra nätkabeln genom den nya öppningen och in i insidan av fordonet. Kabeln kommer in i kabinen i foten resten av förarsidan eller passagerarsidan, beroende på märket på fordonet och på vilken sida av batteriet ligger.
5

bort stereo från instrumentpanelen av fordonet. Särskilda förfaranden varierar mellan fordon. Konsultera du fordonets handbok för exakta instruktioner.
6

Koppla stereo ledningarna från baksidan av enheten. Anslut stereo ledningar till kabelnätet adaptern. Anslut adaptern ledningsnätet leder till stereon. Anslut signalkabeln och turn-on bly kabel (ingår i förstärkaren kabelsats) till kabelnätet adaptern.
7

Förlägg förstärkaren kablarna genom baksidan av stereon montering dockan och ner till fordonets golv.
8

Lyft mattan från golvet i bilen med kåpa borttagningsverktyget. Den exakta placeringen av kanten på mattan varierar mellan fordon, leta efter den punkt där mittkonsolen möter mattan och lyft mattan vid den korsningen
9

Mata förstärkarens kablar under mattan. till sidan av fordonet. Lyft mattan vid dörröppningar för att mata ledningar till den bakre delen av fordonet.
10

Mata nätkabeln från mul-väl av fordonet, under mattor, och nedför av fordonet motsatt den sida där du har lagt signalkabel.
11

tillbaka stereon i instrumentpanelen i bilen och åter fästa mattan på golvet i fronten och på sidorna av fordonet. Re-fastsättning av mattor kräver att du knäppa kanterna på mattan tillbaka till sitt ursprungliga läge för hand.
12

Lay förstärkaren i bagageutrymmet eller bakre bagageutrymmet av fordonet. (Bakre lastutrymmet för stadsjeepar, stationsvagnar, minibussar och halvkombi.)
13

Anslut signalkabeln och turn-on leda till förstärkaren. Anslut strömkabeln till ingången märkt "power" på förstärkaren.
14

Anslut jordkabeln (från förstärkaren kabelsats) till förstärkaren. Anslut den andra änden av en jordkabel till en bult eller skruv i bakluckan området. Varje skruv som är kopplad till fordonets ram kommer att räcka som grund.
15

Anslut högtalarkablarna till förstärkaren. Kör kablarna till högtalarna i bilen som du vill ha förstärkt. Ta bort högtalaren täcker till dörren högtalarna. Ta bort högtalarna och anslut en sele högtalarkablar. Anslut ledningarna från förstärkaren och ersätta högtalarna. Hitta de exakta förfarandena för demontering och montering av bilens högtalare i din bil reparation manual.
16

Byt ut negativa batterikabeln till minuskabeln från fordonets batteri. Dra åt klämman runt ledningen inlägg med 10-mm skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81045.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.