Hur man installerar en Amp i en Mazda 3

Mazda 3: s fabrik stereo gör ett ändamålsenligt och effektivt jobb på att ge en signal till de fem fabriken högtalarna. Ägare med mer diskriminerande bilstereo aptit kan välja att lägga till eftermarknaden högtalare och subwoofers. För de nya högtalarna och subs kommer du bäst genom att öka signalen från lager huvudenheten. Lägg en förstärkare till din stereoanläggning för att lägga kraft och tydlighet. Du kan välja att ha den nya förstärkaren installeras professionellt eller du kan göra det själv för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
Justerbar hylsnyckel
Förstärkare kabelsats
Trim panel borttagningsverktyg
kryssmejsel
Kabelstam adapter
patch-kablage
Visa mer Instruktioner
1

Höj Mazdas huven för att komma åt batteriet. Lossa skruvarna som håller de två batterikablarna till batteripolerna med en justerbar hylsnyckel. Lyft kablarna från batteriet. Ställ den negativa batterikabeln åt sidan, bort från batteripolerna för att undvika kortslutning av bilens elsystem. Placera förstärkaren ledningar terminal kit ringen över den positiva batteripolen. Byt den positiva batterikabeln på toppen av ringen terminalen och dra åt kabelns bulten med nyckel.
2

Skjut säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen. Håll det redo för byte när förstärkaren har installerats. Anslut nätkabeln in i ringen terminalen och mata in den i insidan av Mazda genom brandväggen. Flytta till fordonets insida.
3

Bänd luftkonditionering ventiler från instrumentpanelen ovanför stereon montering med en kåpa borttagningsverktyg. Koppla faran ledningar strömbrytare från baksidan av vent panel och ställ dem åt sidan. Ta bort de två skruvarna på toppen av stereon montering med Phillips-skruvmejsel. Ta hela stereo montering för hand och dra den från instrumentbrädan. Koppla stereo ledningarna från baksidan av enheten. Anslut de två stereo ledningar kontakterna i kabelnätet adaptern leder. Anslut ledningsnätet kontakterna Adapterkabel till uttagen på högra sidan av Mazdas fabrik stereo.
4

Anslut patchkablar till adaptern kablage leder. Kablarna kommer att ge signalen till förstärkaren samt styra förstärkarens ström via stereo däck gränssnitt. Mata patchkablar genom baksidan av stereon dockan och ner till golvet på passagerarsidan av Mazda.
5

Skjut beståndet huvudenheten tillbaka in i stereo montering dockan. Byt ut skruvarna på toppen av stereon montering med skruvmejseln. Anslut fara ledningar strömbrytare till uttaget på baksidan av ventilationspanelen och skjut ventilerna tillbaka in i deras fack ovanför stereon.
6

Förlägg patchkablar och matningskabeln på motsatta sidor av fordonet att undvika störningar. Nätkabeln ska ha uppstått inne i Mazdas stuga från motorrummet, i foten-väl på förarens sida av fordonet. Följ en stig ner till vänster sida av fordonet för strömkabeln,. Höger sida för signal (via patchkablar)
7

Placera förstärkaren i bagageutrymmet eller bakre lastutrymmet av Mazda . Anslut förstärkaren till fordonet med den medföljande jordkabeln. Varje bult i bagageluckan eller lastutrymme av Mazda kommer att räcka med tanke på att det är mindre än 20-inches från förstärkaren och kopplas direkt till fordonets ram.
8

Anslut patchkablar in sina ingångar på förstärkaren. Sätt i nätsladden elkabeln till makten-in uttag på förstärkaren. Återgå till Mazda batteri.
9

Placera den negativa batterikabeln klämma tillbaka till den negativa batteripolen och dra åt kabelns bulten med nyckel. Placera tillbaka säkringen inuti ringen terminalens säkringshållaren och stäng Mazdas huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82117.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.