Hur man tar bort stereon i en 2002 Explorer

Den 2002 Ford Explorer är en del av den tredje generationen av medelstora stadsjeepar produceras av Ford Motor Company. Utforskaren utvecklats från Ford Bronco i början av 1990 och var en av de första fordonen att fylla den nuvarande anpassningen av sport utility vehicles. Medan stadsjeepar var ursprungligen populära bland köpare med ett verktyg i åtanke, de flesta SUV ägare idag använder dem på ett sätt som tidigare var reserverad för stationsvagnar. Som sådan, tröstar interiören, kör förmåga, och varelsen såsom stereo, har också utvecklats för att matcha denna nya publik. Den stereo i Ford Explorer var avsedd att tas bort och ersättas utan betydande intrång på instrumentbrädan paneler som omger enheten. Saker du behöver
10 millimeter skiftnyckel
7 millimeter socket och ratchet
kryssmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från Ford Explorer batteriet. Den negativa batterikabeln ansluter minuskabeln post till fordonets ram. Använd 10 mm nyckel för att lossa kabeln från batteriet och lägg upp kabeln från batteriet.
2

Ta bort de två 7 millimeter bultar strax nedanför stereo, på mitten instrumentpanelen med 7 mm hylsa och spärrskaft.
3

Dra hela panelen mitten streck bort från instrumentbrädan. De ventiler, stereon och klimatet kontrollknappar kommer att lägga fram panelen. Dra hela församlingen framåt för att komma till kabelanslutningar på sidorna av stereon fäste.
4

Koppla ledningarna från fordonet till centrum instrumentbrädanordning. De tre grupperna av ledningar ansluter till de olika kontrollerna på panelen och kan kopplas bort genom att trycka ned frisättningsmekanismer med fingret och dra viragrupper från panelen.
5

Dra panelen mitten streck montering fram emot att få tillträde till ledningar ansluts till baksidan av radion.
6

Koppla ledningarna från radion för hand. Dra antennkabeln från höger sida av radion. Tryck frigöringsknapparna klipp och dra ledningar grupper kopplade till den vänstra sidan av radion. De tre grupperna på vänster sida är för högtalarkablarna, strömförsörjningen och förstärkaren.
7

Ta bort skruvarna på sidorna av stereo fäste med en Phillips-skruvmejsel. Dra radion från fästet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81015.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.