Hur Wire en Electronic Brake Controller

Korrekt installation och inkoppling av en elektronisk bromskontroll kommer att säkerställa att bogsera riggar kan säkert stoppa släpfordon försedda med elektriska bromsar. Oavsett vilket märke av elektroniska broms controller som du väljer, de flesta controllers kräver samma grundläggande ledningsdragning. Lyckligtvis, med grundläggande fordon elektrisk kunskap och några enkla verktyg, kommer de flesta bogsera fordonsägare ska kunna ansluta sina elektroniska bromssystem styrenheter utan professionell hjälp. Saker du behöver
Elektronisk broms controller
Lödkolv
Kablage
20 eller 30-amp automatisk återställning brytare
Visa fler instruktioner
1 < p> Anslut ledningsnätet till baksidan av elektronisk broms controller. Placera den elektroniska broms controller och kabelnätet inne i hytten på dragfordonet, på förarsidan ordet styrelsen.
2

Placera den vita ledningen genom en elektrisk routing hål i brandväggen och in i bilens motor facket. Anslut den vita kabeln till fordonets negativa batteripolen som en bergvärmepump. Du kan också välja att ansluta den vita kabeln till en annan tillförlitlig mark om den negativa batteripolen är inte tillgänglig. Addera 3

Dra den svarta kabeln inifrån hytten på fordonet, genom brandvägg och in i motorrummet. Anslut kabeln till en 20 eller 30-amp in-line automatisk återställning brytare innan du fortsätter att köra den svarta kabeln till fordonets positiva batteripolen. Fäst den svarta kabeln till den positiva sidan av batteriet som strömkälla för elektroniska broms controller.
4

Skicka den blå kabeln från baksidan av elektroniska broms controller genom brandväggen. Direkt tråden mot baksidan av fordonet och löda den till släpvagnens skarvdonsenheten. Säkra blå tråd som löper på baksidan av fordonet genom att ansluta den till andra elektriska ledningar med buntband.
5

Hitta stoppljus switch ovanpå dragfordonet bromspedal spak. Löd den röda kabeln till den kalla sidan av stoppljus switch. Den röda tråden kommer att orsaka den elektroniska bromsen regulatorn att automatiskt kopplas in när bromspedalen trycks ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82605.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.