Hur du väljer Crossover Point att använda på en Subwoofer

för att välja crossover som ska användas på din subwoofer, måste du välja mellan ett passivt filter och en aktiv sådan. Gränsen används för att bestämma vilka frekvenser som levereras till vilken högtalare, subwoofers och förstärkare, samt de nivåer där de är levererade. Det är relativt lätt att välja en passiv delningsfrekvens, men det blir lite mer komplicerat om du vill anpassa din ljudupplevelse genom att genomföra en aktiv sådan. Instruktioner
Välj en passiv Crossover Point
1

Välj en passiv crossover om du letar efter en billig, enkel lösning på dina ljud bekymmer. En passiv crossover är en spole eller kondensator som fäster direkt på din högtalarledningen eller subwoofer, filtrering ljud vid fördefinierade intervall (som anges på förpackningen när du köper en).
2

Tänk på att din subwoofer används för att återskapa basfrekvenserna i musik. Således, för att välja en delningsfrekvens som kommer att göra en påtaglig skillnad i ljudkvalitet, måste du välja en som är i mitten intervallet för lågfrekventa delen av spektrumet. Bas brukar definieras som 300 Hertz eller lägre, så en passiv crossover ska vara i 200-hertz sortiment för att vara effektiva.
3

Lägg en delningsfrekvens för högtalarna istället din subwoofer , om du hellre vill helt enkelt filtrera bort höga frekvenser från låga frekvenser och skickar varje till en särskild högtalare. På grund av den relativt begränsade utbudet av basfrekvenser, ändra dina högtalare istället för subwoofern kan vara ett bra alternativ.
Välj Aktiva korsningspunkter
4

Utnyttja en trevägs nätverk av aktiva överkorsningspunkter att maximera bilens ljudsystem kapacitet. Aktiva punkter behandla faktiskt signalen innan det skickas vidare till din förstärkare, och med låg-pass, kan mid-pass och high-pass filter hjälper dig att skräddarsy din musik-ljudupplevelse. Ideal nivåer är främst identifieras genom trial and error. Som en ungefärlig siffra
5

Använd 100 hertz om du vill att din lågpassfilter för att skapa en djup, ekande bom. Detta är inställningen av många rap och hip-hop fans. Du kan gå så lågt som 80 hertz om du vill dra ljudet men behålla sin "boom." Men ju lägre din lågpassfiltret går, desto svårare blir det att urskilja nyanser i ljudet.
6

Välj ett högpass korsningspunkten i intervallet 3000 hertz. Detta kommer att säkerställa att låg-och mid-range ljud separeras från de högsta tonerna, så att du kan ägna en högtalare att spela upp enbart de högsta frekvenserna. Den högpass crossover punkten är mer relevant för din förstärkare och högtalare än din subwoofer, eftersom subwoofers är dedikerade till lågfrekventa bastoner.
7

Använd vad som kallas ett band-pass aktiv överkorsningspunkt att moderera de frekvenser som är högre än den lågpass-tröskel, men lägre än det hög-pass tröskel. Detta kommer att säkerställa deras jämn fördelning över alla högtalarna i ditt system. Om din lågpassfilter sätts till 100 hertz och din högpassfilter är satt till 3000 hertz, kommer din bandpassfilter vara en "100-3,000."
8

Försök en variation av olika lågpass, högpass och bandpass-korsningspunkter medan du spelar den typ av musik du förväntar dig ska lyssna på oftast. Trial and error är det bästa sättet att optimera din lyssningsupplevelse, eftersom alla har sina egna individuella preferenser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80427.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.