Hur man installerar ett nytt Radio & Spacer i en 1997 Toyota Camry

Den 1997 Toyota Camry kommer med en fabriksmonterad radio som kan vara antingen enkel-eller dubbel-DIN. Den "DIN" dimensionering hänvisar till universella dimensionering av bilstereo däck (från Deutsches Institut für Normung). Den dubbel-DIN-radio kombinerar en single-disc CD-spelare och kassettdäck, medan den enda DIN radio är en single-disc CD-spelare med en spacer nedanför. Oavsett om du byter ut en enkel-eller dubbel-DIN-stereo, kan du koppla bort enheten från fästet och ersätta den med en enkel-DIN stereo och nya spacer nedanför. Saker du behöver
Skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
Kabelstam adapter
10 mm hylsa och kör
Spacer (förvaringsficka)
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på Camry.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Använd en skiftnyckel för att lossa muttern som håller kabelns klämma runt den negativa batterikabeln inlägget. Ta bort klämman från posten och vila bort kabeln från batteriet. Flytta till insidan av Toyota.
3

Dra askkoppen från facket för att ge utrymme för att ta tag i instrumentbrädan kåpa som omger stereon och klimatpanelen.

4

Ta ned på panelen och dra bort det från instrumentbrädan. Den kåpmittdel kommer snäppa bort från instrumentbrädan.
5

Ta bort de fyra skruvarna runt omkretsen av stereo fästet med en 10 mm hylsa och kör.
6

Dra stereo fäste från kajen i instrumentbrädan av Camry.
7

Koppla stereo ledningarna från baksidan av radion. Högtalarkablar och strömförsörjning är grupperade tillsammans med vit plast tråd bindemedel. Den antennkabeln är en enda svart sladd ansluten till den högra sidan av stereon bakpanel.
8

Ta bort de fyra skruvarna på vardera sidan av konsolen för att ta bort stereon och spacer. Använd en Phillips-skruvmejsel eller en 8 mm hylsa och spärrskaft.
9

Placera den nya stereon och spacer i hållaren. Byt ut skruvarna på sidorna av fästet för att fästa radion och distansen till fästet.
10

Anslut stereo ledningar i kabelnätet adapter. Adaptern ska märkas för att visa var lämpliga anslutningar ska göras. Anslut kabelstammen adaptern leder till uttagen på baksidan av den nya stereon. Anslut antennkabeln till motsvarande uttag på baksidan av eftermarknaden radio.
11

Skjut fästet (med ny stereo och ingår spacer) i Camry s stereo montering dockan. Sätt tillbaka de fyra 10 mm bultarna i hörnen för att fästa hållaren i dockningsstationen.
12

Placera kåpa runt stereon ett klimat kontroller och tryck runt omkretsen att knäppa panelen på instrumentbrädan. Stäng askkoppen. Återgå till Toyotas batteri.
13

Placera den negativa batterikabeln klämma på Toyotas negativa batteripolen bly. Dra kabelns klämma till terminalen med skiftnyckel.
14

Stäng Toyota Camry huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81419.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.