Hur man blanda olika storlek Bashögtalare

Lägga subwoofers till bilens stereosystem kan du höra lägre frekvenser sänds från stereon som mindre högtalare helt enkelt inte kan återge. Subwoofer tillverkare som Alpine, Pioneer, Pyle, Infinity och Rockford Fosgate bashögtalare tillverkning varierar i storlek från 8 inches till 15 inches. Som en tumregel, större subwoofers kan återge djupare bas frekvenser medan mindre subwoofers kan mer exakt återge mid-basfrekvenser. Med hjälp av olika storlek subwoofers i bilens stereo ger bättre ljud, förutsatt att du driva dem med separata förstärkare och utnyttja korsningarna i varje förstärkare för att undvika överlappande frekvenser. Saker du behöver
Skiftnyckel
Panel borttagningsverktyg Sida 2 förstärkare installation kit
Wire strippor
Eltejp
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort bilens negativa batterikabeln en skiftnyckel.
2

Avlägsna plastinfattning som omger stereon använda ett verktyg panel borttagning för att försiktigt bända loss den från instrumentbrädan. Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort skruvarna som håller fast stereon. Skjut stereo framåt, utsätta trådarna.
3

Bestäm den plats där varje förstärkare och subwoofer kommer att installeras. Fäst dem enligt tillverkarens anvisningar och med hjälp av den medföljande hårdvaran.
4

Anslut en RCA patch-kabel från en förstärkare monteringssats in i pre-amp utgångar på baksidan av stereon. Dra anslutningskabeln till en av de två förstärkarna. Anslut änden av anslutningskabeln till ljudingångarna på förstärkaren. Anslut en RCA patch-kabel från en annan förstärkare monteringssats i den andra uppsättningen av pre-amp utgångar på baksidan av stereo. Dra anslutningskabeln till den andra förstärkaren. Anslut änden av anslutningskabeln till ljudingångarna på förstärkaren.
5

Fäst genomföringen änden av den röda strömkabeln från varje förstärkare kabelsats till fordonets positiva batteripolen med den medföljande muttern och en skiftnyckel. Rutt varje tråd genom befintliga hål i fordonets brandvägg till förstärkarna. Se till att dirigera en tråd till varje förstärkare. Anslut varje strömkabeln till motsvarande förstärkarens strömförsörjning med hjälp av en skruvmejsel.
6

Lokalisera blå tillbehöret tråd som kommer från baksidan av stereon. Ta en 1/4 tum av plast skyddande beläggning, utsätta bare tråd, med tråd strippor. Wrap båda ändarna av blå tillbehör ledningarna från kit förstärkare ledningar runt nakna delen av tråd. Slå in anslutningen i eltejp. Rutt varje tråd till en förstärkare. Anslut varje tillbehör tråd till motsvarande förstärkarens strömförsörjning av tillbehör med hjälp av en skruvmejsel.
7

Leta metallen på fordonet i närheten av varje förstärkare. Ground varje förstärkare genom att fästa hylsan slutet av varje bruna jordledningen från förstärkaren elkabelsatser på ren metall med hjälp av de medföljande skruvarna och en skruvmejsel. Anslut varje jordkabel till motsvarande förstärkarens jordledning ingång med hjälp av en skruvmejsel.
8

Leta övergångsledarna inställningarna på varje förstärkare. Ställ in crossover av en förstärkare för att låta alla frekvenser från 300 Hz till 70 Hz för att föra vidare till subwoofern enligt tillverkarens anvisningar. Denna förstärkare kommer att användas för att driva subwoofers upp till 10 inches. Ställ in crossover i den andra förstärkaren så att alla frekvenser under 70Hz att föra vidare till subwoofern. Denna förstärkare ska användas för att driva subwoofers större än 10 inches. Stereon tillbaka på plats och fäst med skruvarna som togs bort tidigare
9

Slide. Tryck plastinfattning på plats med hjälp av händerna. Anslut den negativa batterikabeln. Bilens stereo är nu redo för olika storlek subwoofers som ska installeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82773.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.