Jordning ett 12 volt system

Konvertera dina motorns laddningssystem från 6 volt till 12 volt kan öka din start systemets elektriska kapacitet. Detta är en relativt billig uppgradering allmänhet kompatibla med din befintliga ledningar och starter. För att säkerställa en lyckad konvertering, behöver du bara lägga till några tillbehör till dina mätare och byta ut dina glödlampor för att slutföra övergången. Göra vissa din nya 12 volts systemet är ordentligt jordat kommer att skydda din bil och den tid och omsorg du lägger ner uppgraderingen. Saker du behöver
halogenstrålkastare | 12-volts kompatibel svarvning, instrument och bromsljus
Ceramic ballastresistor
minusjordat starter (tillval) katalog Förkopplingsmotstånd
Show Fler Instruktioner
utomhusbelysning och Starter
1

Byt ut alla dina ytterbelysningen: Strålkastare, bromsljus, ljus artighet, blinkers och parkeringsljus med lampor är kompatibla med ett 12 volt system. Du får mer makt kommer in, så dra nytta av detta med ljusare belysning. Vissa reparationer entusiaster rekommenderar halogenstrålkastare vid uppgradering.
2

Installera en förrätt med en negativ jord, om bilens startmotor har en positiv jord. Om du inte kan hitta en negativ jord starter kompatibel med din bil, ta den till en mekaniker och har mekanikern vända dina motorkablarna. Om du gör detta själv, se till att du ansluter jordkabeln från minuspolen till chassit. Detta är mycket viktigt och komplicerat, så att inte försöka det här steget om du inte har betydande mekanisk kompetens.
3

Byt din start solenoid med ett 12-volts version. Inte alla märken och modeller har en solenoid för att hjälpa till att starta processen, om din bil inte, gå till steg 4
4

Installera en resistor inline mellan nätaggregatet och tändspolen <.. br>
Charging System och instrumentpanelen
5

bort 6 volts generator och regulator och ersätta den med en 12 volts generator. Om du inte kan hitta en kompatibel med din bil, använda en generator, men generatorer är mer tillförlitliga när det gäller att hoppa ett dött batteri.
6

Ersätt det befintliga batteriet med ett kompatibelt med 12 volt . Kolla din instruktionsbok för att hitta en lista över kompatibla batterier eller prata med din mekaniker för att få en rekommendation som är specifik för din bil.
7

Lägg ett förkopplingsmotstånd i ledningar mellan pluspolen och den positiva effekt leverera tråd. Du behöver också en tung belastning keramiska förkopplingsmotstånd mellan pluspolen och strömförsörjning för din värmare, vindrutetorkare motor och motor fläktmotor. Du kan köra alla kablar genom en resistor.
8

Ta din bil till butiken för att få radion rewired. Sex volt radioapparater är inte kompatibla med 12 volt system utan omfattande omkopplingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-starters/80371.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.