Hur du ändrar en förrätt på en 2002 Hyundai Accent

Din 2002 Hyundai Accent startmotorn är en viktig del av motorns mekaniska system. Utan det kan du inte starta bilens motor. Startmotorn är beläget högt upp på förarens sida av motorn och tillgång till detta kan åstadkommas från toppen. En starter är ur bilen, har det bänk testade för att garantera att det är där problemet är. Replacement startmotorer är tillgängliga från alla Biltema eller via Hyundai-återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln genom att ta bort klämbulten från den negativa batterikabeln änden med hjälp av en skiftnyckel. Lägg den åt sidan för nu.
2

Leta startmotorn på förarsidan av motorn och mycket högt på sidan av motorn. Den kan nås från toppen av motorrummet. Startmotorn är hålls på plats av två fästbultar som glider in från baksidan av balanshjulkåpan och tråden genom startapparathuset. Två kablage kontakter fäster startmotorsolenoiden, en är en knuff i kontakten och den andra en ringkopplingskretsen
3

Lossa knuff i kontakt från baksidan av startmotorsolenoiden genom att trycka på. låsspärr kontakten Dra sedan ut f startmotorn. Lossa ringen kontakten genom att ta bort låsmuttern från tappen med en skiftnyckel och dra kabeln från startmotorn.
4

Ta bort de två fästbultarna från klockan huset med en hylsa och spärrskaft. Skjut starter ur balanshjulkåpan och ta bort den från motorutrymmet. Placera den nya startmotorn in i motorrummet, skjut näsan av nya starter i balanshjulkåpan sedan installera de två fästbultarna.
5

Dra i startsnöret bultar till 25 foot-pounds med vridmoment skiftnyckel. Installera knuff i kabelnätet kontakten i uttaget på startmotorn. Placera den andra kontakten kabelstammen på stiftet på baksidan av solenoiden, följt av den kvarhållande muttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel. Dra inte åt för hårt, eller du kan spräcka plasten solenoidhuset.
6

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet och installera klämbulten i kabeländen. Dra åt skruven med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-starters/80367.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.