OrCAD PCB Design Tutorial

Den OrCAD Design Suite produceras av EMA Design Automation Företaget är ett kraftfullt verktyg för den som vill designa ett kretskort, eller PCB. OrCAD slutmål är att generera en Gerber fil från en PCB-schema. En Gerber fil innehåller all nödvändig information för PCB tillverkning vid en bearbetning butik. Att producera Gerber fil måste du skapa ett schema, lägga ut en PCB och sedan dirigera PCB: s spår. Instruktioner
Generera Schematisk
1

Klicka på "Capture"-menyn för att börja generera din PCB design. Komplettera din grundläggande PCB schema med de ritverktyg tillgängliga.
2

Gå till "Project"-menyn inne i Project ram. Aktivera Design Rules Check funktionen. OrCAD kommer att kontrollera din design för att se till att det är elektroniskt funktionellt. Korrigera eventuella fel.
3

Öppna "Project"-menyn igen. Klicka på "Skapa ny Netlist," "Generera Netlist." Välj önskade enheter, antingen metriska eller brittiska.
Utplacering av PCB
4

Öppna och kör Layout Plus funktionen. Klicka på "File", "Nytt." Välj ett teknik-fil som är lämplig för din design. Teknik-filer ska finnas i de Files \\ Layout_Plus \\ Data-mappen. Den enklaste tekniken fil att arbeta med är 1BET_ANY.TCH filen eftersom den möjliggör enkelspår mellan stiften.
5

Öppna nätlistfilen. Nätlistfilen har en förlängning av. MNL. Öppna filen ska överföra alla footprints från schematiska över till PCB layout fönstret.
6

Rita styrelsen kontur genom att klicka på "Hinder"-knappen på verktygsfältet. Högerklicka i utformningen fönstret och välj "Egenskaper." Ändra styrelsens bredd och antal lager om så önskas. Dra och släpp de elektroniska komponenterna genom att välja komponenter funktionen, som ligger inne i verktygsfältet.
7

Route kretskortet genom att automatiskt klicka på "Verktyg", "Auto", "Route styrelsen." Du kan använda "Unroute Board" för att ångra eventuella routing fel.
8

Generera Gerber-filer genom att klicka på "Auto", "Post Process." Nu dina PCB-filer är redo att skickas iväg till ett tillverkande butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-dvd-players/90078.html

Previous:
Next:

Bil DVD-spelare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.