Installationsinstruktioner Viper 5000 Car Alarm

Bil larm är en grundläggande del av fordonets ägare. En av de bästa tillverkarna av billarm är Viper - dess Viper 5000 kan vara en av de största billarm som någonsin tillverkats. Viper-systemet kan programmeras att göra allt från att öppna dörren och tänder takbelysning, hela vägen upp till att stänga av startmotorn om bilen är anmäld stulen. Viper 5000 kan också vara lite skrämmande att titta på om du är en nybörjare på att installera larm. Här är hur man installerar larmet. Saker du behöver
Wire cuttersWire strippersElectrical tapeScrewdriver satt
Visa fler instruktioner
Installationsinstruktioner Viper 5000 Car Alarm
1

Identifiera den primära ledningsnätet - det kommer att ha 12 trådar, märkta som H1 /1 genom H1/12. Färgerna på kablarna är röd /vit, röd, brun, gul, svart, violett, blå, grön, svart /vit, vit /blå, vit och orange. Leta här sele och gör dig redo att ansluta den till bilens elsystem.
2

Lokalisera H1 /1 tråd på den primära ledningsnätet. Detta är den röd-vit kabel. Anslut kabeln till trunk release knappen på din bil. Du bör kunna lossa en skruv på baksidan av stammen avtryckaren, så att du kan föra in kabeln tillsammans med den ursprungliga stammen frikopplingsvajern, innan du drar åt skruven tillbaka. Detta gör din Viper 5000 billarm fjärrkontroll för att öppna bakluckan på bilen.
3

Hitta H1 /2 tråd, som är färgad röd. Denna tråd är den primära ingången för Viper 5000 billarm. Ta bort säkringen från tråden innan du ansluter. Det finns två alternativ för var du ska ansluta den röda kabeln. Du kan ansluta kabeln direkt till den positiva kraften terminalen på ditt bilbatteri, eller du kan öppna bilen tändningen och skarva kabeln i tråden som levererar 12V ström till tändningen. För att göra detta använder din tråd strippor för att ta bort en liten mängd isolering från tändstiftsledningen. Skarv i den röda kabeln från Viper 5000 och sedan linda samband med eltejp.
4

Anslut den bruna kabeln på Viper 5000 billarm, identifierad som H1 /3. Anslut den bruna kabeln direkt till den röda kabeln på Avenger sirenen och montera sirenen under huven på din bil. Anslut den svarta kabeln på sirenen direkt till en metall del på bilens kaross. Den bruna ledningen förser sirenen när larmet bestämmer det behövs. Sirenen har svarta kabeln fungerar som en grund för den nuvarande.
5

Ta den gula H1 /4 ledare på den primära ledningsnätet i din Viper 5000 billarm. Anslut den gula sladden direkt till den positiva (+) 12V tändstiftsledningen. Om du väljer att koppla den röda H1 /2 kabel till tändningen, kan du ansluta den här på samma gång. Det är viktigt för den gula ledningen att ha en full 12 volt när bilens nyckeln vrids till på-läge. Kontrollera 12V strömkabeln noga att se till att det inte finns några skråmor, skärsår eller andra problem som kan orsaka att strömmen till korta.
6

Förbereda installation av marken för Viper 5000 billarm genom att titta under huven eller karossen för en bult. Hitta en fabriksinstallerad båt som inte har några andra jordkablar som leder till det. Avlägsna skruven från bulthålet. Om det finns någon färg på metallen runt bulthålet, skrapa bort med ett rakblad. Hitta den svarta H1 /5 kabeln på kabelstammen och placera ringen terminalen i slutet av tråden på bulten. Placera sedan bulten tillbaka till sin ursprungliga position. Larmsystemet är nu jordad till bilens chassi.
7

Ställ in ingången dörren trigger. Hitta den violetta-färgade kabeln märkt H1 /6 och anslut den till en befintlig ledningsdragning som har en aktiv 12V krets när dörrarna är öppna. Ledningarna för takbelysning är ofta den bästa platsen för denna anslutning. Försiktigt strippa en liten mängd av isoleringen från takbelysning tråd och från spetsen av den violetta tråd. Slå in koppar i den violetta kabeln tätt runt koppar av kupolen ljus tråd, sedan försegla de två tillsammans med eltejp.
8

Hitta den blå kabeln märkt H1 /7. Anslut denna kabel till sensorstiften i antingen huven eller bakluckan på bilen. Detta gör att Viper 5000 billarm att upptäcka om någon försöker bryta sig in i dessa områden, och att omedelbart slå larm till tillkännager närvaron av en inkräktare. Helt enkelt använda en skruvmejsel för att fästa de blå trådarna till en vanlig sensor stift.
9

Anslut den negativa ingången dörren trigger till Viper 5000 billarm. Detta är den gröna tråden identifieras som H1 /8. I likhet med hur dörren triggingången (H1 /6) var ansluten till tråd som löper från 12V-kraftkällan till takbelysning kommer den negativa dörren triggern användas på den motsatta sidan av den kretsen. Den negativ ström passerar vanligtvis i den tråd som löper från kupolen ljus tillbaka till dörrkontakt. Skarva in dörren trigger (H1 /8) i denna tråd någonstans mellan dörren switch och ljuset.
10

upprätta en anslutning med den högströmsutgång från takbelysning tillsyn relä. Identifiera den svarta och vita kabeln märkt H1 /9. Anslut slutet av denna tråd direkt in i kretsen för fordonet takbelysning. Exponera kretsen takbelysning genom att öppna den ljusa avdelningen, på samma sätt som du skulle göra vid byte av lampor. När kretsen är synlig, lokalisera proppen port och anslut den svarta och vita kabeln från din Viper 5000 billarm i porten. Hoppa vit-och-blå kabel märkt H1/10
11

. Denna tråd används som en kanal 3 utgång och behövs inte om du inte installerar extra enheter som kräver det. För närvarande, se bara till att det inte finns något synligt koppar i slutet av tråden och skjut den ur vägen. Om det finns koppar exponeras på tråden, slå in den med eltejp så att den kommer att isoleras och skyddas. Upp utsignalen
12

Hook för att göra parkeringen lampor blinkar. Använd den vita H1/11 tråd för detta ändamål. Ta bort en liten del av isoleringen från änden av den vita kabeln med hjälp av ett par tråd strippor. Ta också bort en liten mängd av kabelns isolering som ansluter parkering switch ljusreläet till parkeringen glödlampan relä. Var noga med att inte skära hela vägen igenom tråden. Tvinna samman trådarna så att den vita kabeln är ansluten till ljusrelä tråd, sedan täta anslutningen med eltejp.
13

Jorda Viper 5000 billarm när beväpnade med orange kabel märkt H1 /12. Hitta en fabrik bult på kroppen av din bil som inte har några andra komponenter som redan använder det för en mark. Under huven eller under karossen av fordonet är perfekta platser att hitta dessa bultar. Skrapa bort all färg som kan vara under skruvskallen och använda bulten för att fästa metallringen vid slutet av den orange tråden till kroppen i bilen. Din Viper larm nu jordad till fordonet när det är beväpnad.
14

Testa ditt larmsystem. Din Viper 5000 bör nu kunna låsa dina dörrar, tända insidan av bilen och förhindra stöld av din bil. Testa funktionerna i Viper 5000 billarm för att säkerställa att alla komponenter fungerar till din belåtenhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89814.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.