Om billarm

Billarmer är automatiserade enheter som hjälper till att minska bilstölder och skador. De kan byggas in i bilen vid produktion fabrik eller kan installeras efter att köpa bilen. Om du har köpt en ny bil, installera ett larm i din bil är ett mycket bra sätt att bidra till att säkerställa dess säkerhet och meddela dig om alla väntande faror. Historia

De första billarm infördes omkring 1920. Dessa primitiva larm fästes på drivaxeln. När bilen flyttades med en felaktig nyckel, skulle en klocka eller ljudsignal. Dessa billarm skulle förbli normen tills elektronik i bilar ökade under 1960-talet. Så småningom dörr sensorer implanteras för att automatiskt låsa dörrarna, tuta och blinka med strålkastarna då felaktig användning av en bil försökte.
Funktioner

Billarmer har två huvudkomponenter - larmet själv och den enhet som styr status för larmet. Normalt kan ett fordon larmet att avväpnas eller aktiveras av en liten fjärrkontroll knappsats. Knappsatsen är oftast det samma som styr låsning och upplåsning av dörrar på bilen. Genom att trycka på en viss knapp, kan en bil larm slås på eller av. Larmet i sig kan variera kraftigt, men de flesta utmärker sig genom sin höga branta siren. De typer av billarm
Typ

grupperas efter vad som utlöser larm. Den vanligaste utlösande är när ett dörrhandtag lyfts på någon av bilens dörrar eller bakluckan. Övriga larm utlöses om bilen känner av en betydande inverkan på någon del av sin kropp. Moderna versioner kan utlösas av händelser såsom kraftiga vibrationer, ovanliga rörelser nära bilen och om bilen lutar.
På det

Den viktigaste fördelen med dessa anti -stöldskydd är det faktum att det statistiskt kommer att sänka risken för din bil blir stulen. Inte bara larmet avvärja brottslingar efter att den lät, är dess närvaro nog att skrämma erfarna biltjuvar. En annan påtaglig fördel är lägre försäkringspremier, eftersom försäkringsbolagen vanligtvis ger rabatterade priser till personer som äger bilar med larm.
Fakta

Mer än 1,1 miljoner bilar stjäls varje år i USA. Enligt en rapport från FBI, är en bil stulen en gång var 26 sekunder. Som av 2005, var chanserna för en bil blir stulen på en i 207 och kriminella greps efter en bilstöld mindre än 20 procent av tiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89810.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.