Hur man ansluter ett system Car Alarm

Ett larmsystem kan skydda din bil från stöld, men många ägare har att anlita någon för att installera det. I de flesta fall kan du installera ett billarm hemma --- om du har ett visst kunnande och kunskap om bilens elsystem. Saker du behöver
Alarm styrmodulen kabelstammen tejp
Maskering och markör
Alarm styrenhet ledningar
Metallfäste
Velcro
stjärnskruvmejsel
Electric Hood drill
pin växla
Wrench in
Siren
Självgängande metall skruvar
Shock sensor T-knacka elkontakternas
Betjänad switch
LED-indikator
Alarm fjärrkontroll

Visa fler instruktioner
1

Ställ larmet styrmodulen kabelnät framför dig. Använda alarmet handbok som referens, identifiera sele kablar och märka dem i enlighet med maskeringstejp och en markör. Som ett minimum, bör selen har bestämmelser om den chock sensor, makt dörrlås, siren och LED-indikator. Leta smält tråd för att identifiera modulens strömkabeln.
2

Välj en plats för att installera modulen, t.ex. bakom handskfacket eller under instrumentbrädan eller på sätet. Montera modulen med en metallhållare eller kardborrband. Dra modulen makt tråd genom brandväggen på förarsidan av bilen och in i motorrummet till batteriet.
3

Koppla den röda positiva (+) terminal kabeln från bilens batteri med en stjärnskruvmejsel för att lossa terminalen bulten. Anslut modulens smälta strömkabeln till batteriet plint. Sätt tillbaka pluspolen till batteriet, med en stjärnskruvmejsel för att dra åt bulten.
4

Välj en borr med en diameter som är något större än diametern av larmets hood pin switch. Välj en punkt nära huven spärrhake för att borra ett monteringshål för huven stift brytaren. Kontrollera området nedanför borrplatsen för att säkerställa att andra komponenter eller ledningar inte är i fara. Borra monteringshålet och sätt fast sprinten huvkontakt. Dra switchens låsmuttern med en skiftnyckel för att skruva fast brytaren till huven stöd.
5

Välj en plats i motorrummet för att installera siren och chock sensor, se till att ingen del kommer att hämma funktionen av motorn eller andra rörliga delar. Borra hål i bilens ram med en borrmaskin. Montera sirenen på ramen med självgängande metall skruvar. Följ samma procedur för att installera larmets chocksensor.
6

Dra ledningarna från huven stift switch, siren och chock sensor genom motorrummet brandvägg i bilens interiör stuga. Följ samma väg som du använde i steg 2 för att dirigera larmmodul makt tråd. Anslut kablarna till larmet modulen.
7

Leta bilens säkringsbox, som vanligtvis är dold under instrumentpanelen på förarsidan eller bakom passagerarens kick panel. Använda diagrammet tryckt på säkringsdosan, lokalisera säkringarna för bilens parkeringsljus och makt dörrlås. Leta ledningarna som ansluter till båda säkringarna. Skarv i dessa trådar med lämpliga kablar från larmet modul med T-knacka elektriska kontakter.
8

Välj en synlig plats för larmets lysdiod och borra ett hål med en elektrisk borr. Montera lysdioden i hålet och dra dess ledningar till styrenheten. Följ samma procedur för att installera övervakad switch, välja ett dolt område för att installera strömbrytaren.
9

Test larmsystemet med larmets fjärrkontroll. Kontrollera att parkeringsbromsen blinkar och att alla dörrar låsa och låsa upp när larmet är aktiverat eller inaktiverat. Kontrollera att alla larm s ledningar är rätt ansluten om larmet inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89852.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.