Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Skillnad mellan blyad och blyfri

Bensin används i bilar var blyad från 1920-talet genom 1970-talet. USA skiftade till blyfri användning på 1980-talet. Blyad bensin erbjuds förbättrad resistens mot detonation, vilket tillät motortillverkarna att använda högre motiv komprimering motor som producerade högre makt. På grund av den miljöpåverkan blyade bränslen, i kombination med behovet av blyfria bränslen för moderna katalytiska utrustade omvandlare fordon har blyad bensin fasats ut i många delar av världen. Blyad bensin

blyad bensin har två fördelar jämfört med blyfri bensin - förbättrad detonationssäkerhet, samt förbättrat skydd för motorns ventiler. En leda tillsats, typiskt tetraetylbly, sättes till bränslet som tillsats. Ju bättre detonationssäkerheten (vilket är när bränslet förtid detonerar i motorns cylinder och fall skador) tillåts motorer ska utformas med högre kompression nivåer, vilket genererade mer makt. <
Blyfri bensin
br>

Övergången till blyfria bränslen inträffat på grund av farorna med bly exponering, och behovet av att minska föroreningarna produktionen av bilar. Moderna tankar företag lägger fortfarande en mängd olika tillsatser till blyfritt bränsle, men de inkluderar inte längre tetraetylbly.
Blyexponering

Bevis började montera ur 1920 att blyförgiftning från blyade bränslen var en verklig fara. Som blypartiklar är tunga, tenderar ledningen att bosätta nära avgasröret, vilket innebär gräsmattor och trottoarer intill allmänna vägar blev alltmer farliga platser för barn att leka.
Utsläpp

Katalysatorer, som fick i uppdrag i USA från 1975 framåt, är utsläppskontroll. De platina matriser inom omvandlarna kan bli nedsmutsat med tillsatser av bly som finns i blyade bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135748.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.