Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Effekten av Bränsletemperatur på körsträcka

Liksom de flesta ämnen, expanderar bensin och kontrakt med temperaturförändringar. 60 grader Fahrenheit är den amerikanska regeringen standard för bränsle mätning. Temperaturen i en gas stations underjordiska lagringstankar påverkar mängden energi som levereras av en volym av bränsle. Energitäthet

När bränslet expanderar, blir det mindre tät och levererar mindre energi per gallon. Bensin expanderar 1 procent för varje 15 grader Fahrenheit. Diesel expanderar 0,6 procent för varje 15 grader.
Underjordisk lagring

bensinstation lagringstankar är väl isolerade. Förvaringstemperatur förblir ungefär densamma som när den levererades av tankbilen. Bränsle levereras i varma klimat kan vara betydligt varmare än 60 grader.
Förvaringstemperatur är nyckeln

körsträcka mäts noggrant om bränslet är 60 grader när den pumpas. Även om du kör i varmt väder, kommer bränslet expanderar i din tank och förlusten av densitet består av den ökade volymen. Addera Hur varmt är det?

De flesta stationer kan ge en automatiserad rapport mätning mätare som anger lagringstemperatur av deras bränsle. Underjordisk lagring innebär att temperaturen förblir konsekvent dag och natt.
Automatisk temperaturkompensering

temperaturkompenserande pumpar inte används i kontinentala USA, men är vanliga i Kanada. Dessa pumpar justera mängden bränsle som levereras för att kompensera för densitet förändringar.
Lägga upp det
p Om bensinen lagras vid 90 grader i de underjordiska tankarna, 2 procent av bränslets energi går förlorad vid pumpen. I detta fall kommer en bil som ska få 30 miles per gallon få 29,4 mpg istället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135208.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.