Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vilka är orsakerna till Gasoline Besprutning på dig när du fyller bensintanken?

Det sista någon drivrutin räknar är att få plaskade med bensin vid tankning hans bil. Eftersom bensin är en flyktig och lättantändlig blandning av oktan, hexan och heptaner, måste extrem försiktighet iakttas vid tankning processen. Bensin har varit känt för att plaska i ansiktet av bilägare fyller på sina tankar. Veta möjliga orsaker kan hjälpa till att hålla förarna trygg när du besöker bensinstationer. Felaktiga stoppventiler

Varje bensinpump bör vara utrustad med en avstängningsventil. Ett stopp ventil känner när bränsletanken är full och automatiskt stänger av flödet av bensin strömmar genom pumpen och in i din tank. Om pumpens avstängningsventil bryts pumpen inte stängs automatiskt, vilket bensin att spraya.

Att bidra till att minska risken för att besprutas med bensin på grund av en felaktig avstängningsventil, vara medveten om hur många liter bränsle din tank rymmer. Bensin pumpar är utrustade med en indikator på hur många liter har överförts till din tank. Om du når den maximala kapaciteten och avstängningsventilen har inte påslagen manuellt stoppa flödet av bensin.
Skadade Munstycken

Bensin pumpas från underjordiska tankar, genom slangar och munstycken och in i bilen. Skadade munstycken kan orsaka bensin att läcka och, på grund av trycket, spraya tillbaka på dig.

Även bensinstationer är skyldiga att regelbundet kontrollera munstycken, slangar, pumpar och tankar, är det en bra idé att titta på för eventuella läckor medan tankning ditt fordon. Om du märker att handtaget på bensinpumpen att vara våt, kan det vara en indikation på att det finns en skadad munstycke.
Lufttryck

Lufttryck har också varit känt för att orsaka bensin för att spruta ut av ett fordons tank. De flesta gas lock på fordon är ventilerade, vilket innebär att trycket inte kan byggas upp i bensintanken när locket är säker.

Reda på vilken typ av tanklock bilens tank har och alltid försiktig när du öppnar. Om din bil har en ventilerad tanklock finns minsta risk för att besprutas med bensin. Om du kör en äldre bil, se till att du sakta öppna tanklocket att släppa något tryck som har byggts i tanken.
Automobile Problem
p Det kan också vara ett problem med din bil. Om det här problemet uppstår på en regelbunden basis, rådgöra med en mekaniker. Tanken i sig, eller det område där du placerar pipen att fylla tanken, kan vara skadad eller defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135635.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.