Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man gör Petrol Senaste Längre

Med de stigande kostnaderna för bensin i världen, blir det allt viktigare för förarna att sträcka ut sina bensindrivna dollar och göra det sista top-up räcka så länge som möjligt. Lyckligtvis kan en del saker hjälper förarna åstadkomma just detta. Ändra körvanor är en början, för att hjälpa effektiviteten optimera bränsle, hålla fordonet i toppen mekanisk form är en annan. Det är inte allt, det finns några saker du kan göra för att göra din bensin längre och oftast det innebär helt enkelt att uppmärksamma detaljer. Instruktioner
1

Sakta ner och kör stadigt, snarare än att köra i snabb takt, som kräver snabba inbromsningar och stopp. Varje gång du stoppar, måste du få din bil tillbaka upp till hastigheten, bränna mer bensin för att täcka samma avstånd än om du körde bilen i en stadig takt. Som en tumregel, följ hastighetsbegränsningar, snarare än att köra fem eller 10 miles över skyltad gränsen.
2

Tune din bil motor på en regelbunden basis. Du bör ta dig bilen till din mekaniker var 5.000 till 10.000 miles för att få service och se till att motorn går optimalt. Se till att du ändrar dina luftfilter regelbundet också. Forskning utförd av Petroleum Conservation Research Association visar sådant regelbundet underhåll kan minska förbrukningen med 6 procent i genomsnitt.
3

Kontrollera däcktrycket för att se till att de är på tillverkarens rekommenderade specifikationer. Under-pumpade däck tenderar att skapa mer motstånd på fordonet, vilket gör att du kan bränna mer bränsle.
4

Planera dina resor så att du inte slösar tid genom att köra stora avstånd. Vare sig man tar en tur för att springa ärenden eller gå över hela landet, planera din resa så att du kan slutföra det undvika överdriven trafik. Också kombinera resor när du kan springa ärenden som går i samma riktning.
5

Byt olja och oljefilter i bilen var 3000 till 5.000 miles för att hjälpa effektivitetsökning bränsle. Se till att du använder den lönegrad som rekommenderas av din fordonstillverkaren för att undvika misstag ökar bränsleförbrukningen.
6

Styr din manuell växellåda fordonet rätt, om det är vad du kör. Endast använda kopplingen vid växling och alltid starta bilen på första växeln inte starta nedförsbacke. Växla alltid till en högre växel - när bilen inte kommer att kämpa i denna växel - för att spara bränsle Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135400.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.