Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Etanolbensin Nackdelar

Etanol har mycket som talar för det: Det har fått oktantalet av ras gas, det är oändligt förnyas - åtminstone i cellulosa formen - och vi behöver inte sälja Washington för att få det. Men denna naturliga bränsle, som går genom det alternativa namnet "hembränt" i vissa delar, har sin beskärda del av utmaningar att övervinna. Hållbarhet

Ett tiotal år sedan började den federala regeringen dela ut massiva subventioner till jordbrukare som odlade majs som utvecklats särskilt för att användas som biobränsle. Och nationen jublade - åtminstone tills det räknat ut att långsiktiga bränsle beskärning så småningom skulle lämna halva USA ser ut Planet Arakis. Så, majs - eller någon typ av spannmål - odlas speciellt för bränsle är idiotiskt i en nation nästan helt beroende av en underjordisk reservoar av vatten för bevattning. Lyckligtvis "cellulosaetanol," gjorda av de vanligaste gräs som växer överallt och kräver ingen odling, är bara några ekonomiska tweaks bort från ersätta spannmålsetanol helt.
Fuel Economy

Även om du inte är orolig jätte Sandworms poppar upp i Iowa, här är något som kommer att slå dig i plånboken just nu: ren etanol endast innehåller cirka 66,7 procent så mycket energi per gallon som bensin. Så, allt annat lika, du tittar på ett minimum 33,3 procent nedgång i bränsleekonomi för ett bränsle som kostar exakt samma eller något mer än bensin. Naturligtvis är allt annat inte lika, etanolens högre oktantal innebär att datorn kan anpassa sin planering för att pressa mer effekt ur varje droppe. Men i de flesta fall, du tittar på en cirka 15 till 20 procent minskning i bränsleekonomin medan du kör ren etanol.
Catalytic Catastrophe
p Det är ett halv-myt som går runt som de rikare bränsleblandningar krävs för att köra etanol kommer att orsaka en katalysator för att misslyckas. Detta räknas som en halvsanning, eftersom etanol kan verkligen förstöra din konverterare, men inte genom överhettning. Tillbaka på 1990-talet, tvingade farbror Fed vanliga leverantörer motorolja att sluta använda anti-wear ditiofosfat additiv Zink, eftersom fosforföreningar avges av ämnet kan migrera ut ur vevhuset, genom motorn och skada katalysatorn. Men ett antal "hög körsträcka" och "specialitet" oljor innehåller fortfarande grejer, och etanol gör ett fantastiskt jobb med att lösa zinkditiofosfat och befriande att fosfor. Så, är lika med etanol plus hög körsträcka olja stekt katt
förändringar krävs

Alkohol är inte något mer kraftfull som lösningsmedel än petroleum destillat. Den bara fungerar i ett annat sätt. Alkohol är mycket skadligt för någonting görs med polyesterharts, och som innehåller glasfiber och många sälar och inre delar av det genomsnittliga bränslesystemet. Detta har varit ett särskilt problem för båtfolk, vilkas bränsletankar ofta införlivade med glasfiber skrov. Problemet börjar som sliskig tuggummi i bränsleledningarna, och slutar upp med en sjunken båt. Alkohol absorberar också vatten från luften, och bränslepåfyllning din motor med vatten kommer inte att göra mycket för prestanda eller ekonomi. Det är av denna anledning som många etanol-specifika fordon använder vatten separatorer någonstans i bränslesystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134786.html

Previous:
Next: No

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.