Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad orsakar min bil att köra dåligt tills den värms upp?

När du skjuter din bil upp för första gången på en viss dag, kanske du märker att det inte fungerar så bra som den gör när den har haft några minuter att värma upp. Denna effekt är mer uttalad ju kallare vädret är och ju längre bilen har suttit. Köra motorn orsakar vätska för att börja pumpa och metall för att anpassa sig till optimala operativa temperaturer för bättre prestanda. Oil Movement

När bilen är kall, blir oljan tjockare än den normalt är. Detta gör det svårt för den att päls och smörja alla delar i motorn som det är tänkt att. Så snart oljan värms upp, kommer den jämna driften av motorn och göra bilen fungera. Att köra bilen försiktigt är det bästa sättet att värma upp motorn för att öka oljeflödet.
Insugningsventiler
p Om insugningsventilerna på din bil är smutsig, det kommer definitivt inte funkar bra när motorn är kall. En kall motor försöker dra mer bränsle för att förbättra prestanda och värma upp bilen. Dock innebär en smutsig inloppsventil att ventilerna kan fastna och att ytterligare bränsle absorberas av den ackumulerade grime på ventilen. Använd ett bränsle tillsats avsedd för rengöring insugningsventiler att hjälpa lösa problemet.
Effektivare bränsleanvändning

annat problem med kallt väder är att motorn helt enkelt fungerar inte effektivt när det är under normala temperaturer. Detta framgår av det faktum att bränsleekonomin ofta reduceras när du kör bil i mycket kalla förhållanden. Bör dock när temperaturen stiger och alla komponenter i motorn når normal temperatur, din vanliga prestanda och bränsleekonomi ska återställas. En misslyckad kylmedel Addera Coolant Sensor

sensorn kan orsaka bilen till kamp under kalla temperaturer. Detta innebär att bilen tycker att det är varmt när det i själva motorn är kall. Då kommer insprutningssystemet levererar inte tillräckligt med bränsle i motorn. Resultatet är en motor som kämpar, hostar och har en svår tid på tomgång tills motorn värms upp, varvid den mängd bränsle som levereras ska vara tillräcklig. Byte av sensorn ska åtgärda problemet.
Fuel Förånga

På vintern, den kalla luften inne i förbränningskammaren och den kalla metallen i motorblocket och intag förgreningsblocket hålla bränslet i motorn från förångning helt. Ofullständig bränsle förångning äventyrar motorns prestanda, och ger dålig bränsleekonomi samt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149616.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.