Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur fungerar en Hjulbas Påverka Ride?

Chassi-konfigurationer har ändrats och ändrats genom åren för teori utvärderingar och för att tillgodose kraven. Axelavståndet av ett fordon är avståndet mellan de främre och bakre axlarna, och kan hjälpa till att avgöra fordonets klassificering. En tillverkares anspråk på att vara "bäst i klassen" kan delvis bero på hjulbasen av modellen som piskades. Viktig rida och hantering egenskaper är beroende av axelavstånd och tillhörande chassi geometri. Sträckte ut
Tänk parkering denna koloss i en modern parkeringsplats.

Tidiga lyxbilar förlitade sig på långa axelavstånd för att uppnå åkkomfort. En lång hjulbas kunde övervinna den primitiva prestanda tidiga däck och chocker. Denna konfiguration tillåten gott passagerarkomfort i gradvisa svängar och raka linjer, men att göra en u-sväng på en landsväg kan kräva ett mindre mirakel, eller åtminstone en box-lunch packade i förväg. Svängradie är kraftigt reducerad med en lång hjulbas, och kan vara opraktiskt i modern trafik.
Sporty Shorties

Korta axelavstånd har stramare brytningar och kan behärska snabbare än motsvarande fordon med långa axelavstånd. Därför är sportiga versioner av befintliga modeller är två dörrar organ snarare än fyra-dörrar. Den extra chassi längd som behövs för att tillgodose de bakdörrar förringar någon pigg hantering. Plysch åkkomfort offras för målmedveten prestation. Jeepar och deras gelikar, sammanfattar detta begrepp. Branta stigningar och ojämna ytor kan lätt förflyttas med en kort hjulbas fordon.
Vikt

Lång hjulbas fordon kan jämna ut vägarna mest reste, men en skola Bussen har en lång hjulbas, men attraktionen är inte bra. Hjul storlek och pris våren, tillsammans med tyngdpunkten bidrar alla att rida karaktär. Axelavstånd ibland ökas för att tillåta lägre placering av tunga komponenter drivlinan för att sänka tyngdpunkten. En låg tyngdpunkt minskar krängning i varv, och ger en "planterade" känsla.
Studsa till Ounce

närmare axlarna är till varandra, desto mindre tid finns för stötdämpning av de separata upphängningskomponenterna. Den relativa storleken på hjulen kan förstärka en grov rida, som en jeep, eller hjälpa proportion chassit till syftet, som en Camry. En lång hjulbas med stor hjuldiameter kan ge den jämnaste resor, men modern fjädring teknik kan ge superlativ lösningar i måttliga hjulbas konfigurationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149498.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.