Kan du förnya din tillfällig licens, om det har gått ut?

När du först ansöka om ett körkort, är du ofta utfärdat en tillfällig licens efter att du passerar din första körprov. En tillfällig licens innebär att du är under en prövotid där din körning är under närmare granskning. I vissa stater, måste du klara ett test i slutet av din tillfällig licens period, medan andra stater automatiskt växla över till en vanlig licens. Om du behöver förlänga din tillfällig licens, kanske du kan göra det, även om den har löpt ut. Tid som

Varje stat fastställer en viss tid, i vilken en tillfällig licens kan förnyas, även efter utgångsdatum. I vissa stater, såsom Maine, kan du förnya din tillfällig licens upp till fem år efter att det har gått ut. Andra stater begränsa mängden tid till en mindre tidsperiod, såsom några månader. Kontrollera med ditt tillstånd för att bestämma hur mycket tid du har att förnya efter licensens utgångsdatum.
Process

process du måste använda för att förnya ett utgånget tillfällig licens varierar av staten. I vissa stater, måste du verkar endast vid Department of Motor Vehicles med din licens och annan form av identifikation för att förnya det. Andra stater kräver att du återerövra de tester som krävs för att få en tillfällig licens. Alla stater tar ut en avgift för att förnya en licens. I vissa fall är det helt enkelt en årsavgift, medan andra stater tar ut en förseningsavgift för att förnya ett körkort som gått.
Anledningar

I vissa stater, en tillfällig licens är endast avsedd att övergången dig från en prövotid på körning där kränkningar hålla mer i vikt till en vanlig licens. I dessa stater, kan en tillfällig licens inte förnyas. När den upphör, är du berättigad till en full licens, så länge du har träffat din statens krav, såsom inga kränkningar. Du kan behöva ansöka om ordinarie licens eller det kan vara en automatisk process.

Andra stater använder en tillfällig licens som en tillfällig licens medan du lär dig att köra. I dessa stater, om du inte klara den föreskrivna utbildningen innan din tillfällig licens upphör, måste du förnya den så att du kan komplettera din utbildning och examen till en full licens.
Lag Variationer

Eftersom lagar i varje stat varierar så kraftigt på temat tillfällig licens, är det viktigt att förstå vad din statens lagar är. När du emitteras ditt tillfällig licens, kommer statens Department of Motor Vehicles ger dig en broschyr eller papper som beskriver hur den tillfälliga licensen fungerar i ditt tillstånd. Läs den här informationen noga och ringa med alla frågor du kan ha. Om du hamnar behöva förnya din tillfällig licens, måste du vara medveten om eventuella problem du kan stöta på om du låter det löpa ut innan du får en chans att förnya det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145971.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.