Hur man kör en 18 Wheeler

Körning blir en andra natur för oss när vi får en hel del erfarenhet. När jag får bakom ratten i en bil, blir det som en förlängning av min kropp. Om det är en bil som jag är van vid att jag automatiskt justera till storleken på fordonet, så det hanterar etc. Stora lastbilar är inget undantag. Skillnaden är att det kan ta år och tusentals miles tills du justerar från en bil till en lastbil och tillbaka igen med liten ansträngning. Lastbilar är naturligtvis mycket stort, så hur du kör dem är som att köra en bil med varje rörelse multipliceras. För att göra vänder du tar så mycket utrymme som möjligt. I trafik du måste lämna mycket utrymme framför dig. Du tar en hel del tid att få upp farten. Du kan se mycket längre fram och bakom dig, men dina blinda fläckar är också mycket större. För att kompensera för en del av det, har du extra speglar och fönster, och de är också större. Lastbilar har mycket vridmoment. Detta gör dem svåra för nybörjare eftersom när du gör ett misstag trucken inte reagerar lätt. Jag pratar om stora ryck, slipning etc. Men det är väldigt roligt när du får all den kraften under kontroll. Saker du behöver
En lastbil
Kommersiella Körkort
Medical Card
Visa fler instruktioner
1

"Pre-trip inspektion"

Före körning måste du göra en pre-trip besiktning av lastbilen och allt fäst vid den. Detta är viktigt eftersom när du kör, det finns många saker ur ditt synfält.
2

"Kolla vätskor"

Detta liknar kontroll av vätskor i en bil. De mätstickor och mössor vätska är märkta. Huvan är låst på båda sidorna av en gummikrycka. Ångra dessa, gå till framsidan av lastbilen, ta tag i handtaget på toppen av huven, och dra huven öppen.
3

"Get bekväma"

När du klättrar in måste du justera din plats. Det är bäst att justera sätet högt och framåt om möjligt. På så sätt kommer du att ha den bästa utsikten över huven. Fram /back justerar som en bil. För att justera sätet uppåt eller nedåt använda omkopplarna på vänster sida av sätet. Anledningen till luften rida beror tunga lastbilar är en mycket tuffare resa. Många nyare bilar har luftfjädrat, air-ride hytt och air-ride säten. Det är viktigt, även för en erfaren förare att adjustyour säte, ratt, och speglar innan du sätter lastbilen i växeln.
4

"Starta diesel"

Nyckeln bör vara någonstans på instrumentbrädan. Du kommer inte att behöva trycka ner kopplingen för att starta diesel så se till att växelreglaget är i neutralläge. Lämna nyckeln fronten för lite för att låta glödstiften värma upp innan start.
5

"Sätt den i växel"
p Detta är hur man flytta en standard 13 hastighet överföring. Den shifter har sex lägen, med neutral i centrum. Det finns en paddel på framsidan, under fingrarna, och en röd switch till vänster, under tummen. Paddeln måste vara nere, och den röda knappen måste vara på baksidan. Tryck ner kopplingspedalen i golvet och håll i några sekunder. Släpp alla parkeringsbromsen. Reverse är upp och till vänster. Reverse har faktiskt två hastigheter: Om du drar den lilla paddeln på shifter upbefore växling i backen, är det den högre hastigheten. Du kan inte göra detta medan lastbilen är i rörelse. Första växeln (även kallad låg) är nedåt och åt höger.
6

"Växling"
p Det finns två sätt att växla. # 1: Dubbel kramade. Detta är det rekommenderade sättet att köra lastbil. Fördelarna med att lära sig att göra detta är att det är det enda sättet att växla in äldre lastbilar. Dessutom, om du använder kopplingspedalen, det ger dig ett större fönster för att ta tag i nästa växel. Denna metod låter enkelt, men tar en hel del övning. Vid växling upp, tryck ner kopplingspedalen, dra reglaget i neutralläge, släpper kopplingen, låt varvtal sjunka till erforderlig nivå, skjuta koppling och övergång till högre växel. Du bör kunna göra allt detta innan trucken kuster mer än en truck-length.Down-växling är liknande förutom att du måste höja varvtalet är att ta tag i lägre växel.

# 2 Ingen koppling. Den enda gången du använder kopplingen är vid start. När du är redo för nästa växel anbringa ett lätt tryck på växelspaken. När varvtal sjunker till den nivå som krävs, bör shifter 'pop' fint i friläge. Eftersom detta är ett mindre fönster, är det varvtal behöver inte sjunka mycket längre innan du släpper in den högre växeln. Du kan testa högre växel med ett lätt tryck på växelspaken. Försök inte att slipa växlarna!

13 växlad layout. 1: a växeln (även kallad låg) är nedåt och åt höger. 2: a växeln är upp och centrum. 3: e växeln är nere och centrum. 4: e växeln är uppåt och åt höger. 5: e växeln är nedåt och åt höger. För 6: e växeln du behöver för att dra paddeln på shifter upp med index och fingrar mitten, och växla upp och centrum. För 7: e växel, samma position och flytta den röda knappen på shifter "framsidan" med tummen. 8th växel: paddla upp, röda knappen igen, shifter tillbaka och centrum. 9th växel: samma position, men med den röda knappen framtill. 10th växel: paddla upp, röda knappen igen, shifter upp och höger. 11th växel: samma position, men med den röda knappen framtill. 12th växel: paddla upp, röda knappen igen, shifter ner och höger. 13th växel: samma position, men med den röda knappen framför
7

"Andra Transmissioner"

9 speed:. Detta liknar den 13 hastigheten, utan den röda knappen på sidan av shifter

10 speed:. Detta liknar den 9 hastighet, men med 6: e växeln ner och vänster. (Shifter paddla upp) katalog

18 speed: Detta liknar den 13 hastighet. Skillnaden är att du använder den röda knappen på växlarna även

Super 10:. Denna överföring inte har den lilla paddeln på framsidan, men det har en röd knapp på sidan. 1: ans växel är ner och vänster med den röda knappen igen. 2: a växeln samma position men med röd knapp front etc. ..

Automatic: Något enklare men ändå inte alls som en bil! Denna överföring har en koppling, men du bara använda det för start och stopp. De diesel varvtal upp sig när downshifting.
8

"gaspedal"

gaspedalen i en lastbil kan vara elektroniskt, vilket innebär att det enda som förbinder pedalen med motorn är kabeldragning. Det kan också vara känsligt. När lastbilens tunga eller klättring kullar, måste du trycka på pedalen i golvet och håll, eftersom växling på en kulle kan vara svårt.
9

"bromsar"

Anledningen till att vi behöver en särskild licens för fordon med tryckluftsbromsar är att de är helt olik hydrauliska eller elektriska bromsar. De är ganska känsligt och behöver mycket mer uppmärksamhet eftersom luft kan blöda ur ledningarna riktigt snabbt. Tack och lov är de flesta stora lastbilar utrustade med andra bromsar som motorbromsar. Motorbromsar används för tunga fordon, som regelbundna bromsarna blir varma riktigt snabbt. De fungerar bäst i en låg växel med varvtal höga.
10

"Trailers"

Självklart, ju längre din rigg är, desto större måste du svänga framsida din lastbil när du gör svängar. Om vagnen har spridit axlar, är det en bra idé att tömma airbagarna på bakaxeln när man svänger. Detta kommer att spara slitage på däcken och kommer också att ge trailern en bredare sving. Samma princip gäller vid säkerhetskopiering. När du säkerhetskopierar jag dumpa den främre krockkudden att hålla trailern från kommande runt för fort. Det är inte så svårt att backa upp en släpvagn, behöver du bara en massa rum. När du säkerhetskopierar en släpvagn med en lång lastbil, kommer vagnen att hålla vrida tills lastbilen är raka, vilket kan ta lite avstånd. Därför, ibland börjar jag räta ut lastbilen innan släpet pekade i rätt riktning.
11

"Kommunikation"

Lastbilschaufförer kommunicera med varandra med medborgare-band radioapparater. (CBs) Kanal 19 är den förvalda kanalen för USA Anledningen till att de är viktiga är så andra förare kan varna dig för problem på din rigg som kan vara ur din line-of-sight och så att du kan lära dig om trafik och road problem som kan vara framåt.

CB: s är inte ett universalmedel. Information beror på ärlighet och samarbete med andra anonyma förare. Det är en bra idé att även få information från andra firmachaufförer, radio etc. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145237.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.