Felsökning av en Kawasaki 700 V-Force

Kombinera utilitaristiska funktioner med kraft och fart, Kawasakis V-Force 700 debuterade 2004 som en sport quad som även kunde hantera de utmaningar banorna. Utrustad med en 697 cc, 49 hk motor och ett robust fjädringssystem, professionella granskare på motorcykel-USA.com konstaterade att det inte fanns några ryttare som denna quad inte skulle rymma. Tekniskt kallas den KFX700, gjorde ATV kräver regelbundet underhåll och reparationer för att hålla den igång ordentligt. Kawasaki ingår felsökningstips i sin bruksanvisning att vägleda användarna genom potentiella problem. Saker du behöver
30A säkring
Standard Solution skiftnyckel
av en matsked bakpulver och en kopp vatten
Wire-borste
Bensin (blyfri) katalog tändstiftsnyckel
NGK CR7E eller DENSO U22ESR-N tändstift
Tändstiftsgap Tool Review SAE 10W-40 motorolja
50 procent vatten, 50 procent permanent-typ kylvätska lösning
Visa mer Instruktioner
Starter
1

startmotorn. Om det inte kommer att fungera och motorn kommer inte vända, kolla brytaren motorn stannar först, ligger på vänster handtag. Se till att den är påslagen till "ON." Annars kan startmotorn fungerar inte.
2

Kontrollera skicket på den huvudsäkring, som ligger på vänster sida av KFX700 under sitsen. Om anslutningen i mitten av säkringen ser brända eller ofullständiga, ersätt med en ny 30A säkring.
3

Ta bort batteriet, som ligger på den främre vänstra sidan av V-Force under förarstolen. Gör detta genom att först ta bort sätet och lossa skruvarna på batterihållaren med en vanlig skiftnyckel. Minuskabeln först, följt av den positiva kabeln och lyft ut batteriet försiktigt ur fodralet.
4

Inspektera batteriets anslutningar. Rengör med en lösning av en matsked bakpulver och en kopp vatten om de är smutsiga.
5

Skrapa eventuell korrosion på batteripolerna anslutningarna bort med hjälp av en tråd-borste.
6

ladda batteriet till 12 volt, med en separat driven batteriladdare. Kawasaki rekommenderar OptiMate III, den Yuasa 1.5 Amp Automatisk laddare eller batteri Mate 150-9.
7

tillbaka batteriet genom att vända om borttagning instruktioner som anges ovan, var noga med att ansluta pluskabeln först och den negativa kabeln sekund. Använda startmotorn igen. Om det fortfarande inte fungerar, tar 700 V-Force till en certifierad återförsäljare för reparationer.
Motor
8

Kontrollera bränsle nivåer om motorn blir över men vann 't start eller om motorn klickskott eller förlorar makt. Om bränsletanken är tom, fyll på med blyfri bensin och starta motorn.
9

inspektera tillståndet i bränslet om tanken innehåller tillräckliga mängder bränsle. Om bensinen verkar vattniga eller klibbigt, kan det vara förorenade. Ta quad till en Kawasaki-återförsäljare för att få mekaniker dränera bränsletanken och fyll på med ny bensin.
10

bort och inspektera quad två tändstift, som ligger i KFX700 främre och bakre cylindrarna. Gör detta genom att först ta cylinder omslag och tändhatt för varje. Sedan, med hjälp av en skiftnyckel tändstift, rotera varje plugg moturs och dra utåt för att ta bort.
11

Rengör tändstiften med en tråd-borste om de är fet eller har sotavlagringar.

12

Byt tändstift om elektroderna är korroderade, sprött och vit, bränd eller sprucken. Kawasaki rekommenderar endast NGK CR7E eller DENSO U22ESR-N pluggar.
13

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd för varje plugin till 0,7-0,8 mm (0,028-0,032 inches). För att vidga detta gap, använd en gnista verktyg stiftgapet att försiktigt långsträckta kroken på änden av varje elektrod. För att förkorta avståndet, tryck helt enkelt på krokänden lätt mot en plan, fast yta.
14

tillbaka tändstiften med tändstiftsnyckel och starta motorn. Ta quad till butiken om motorn fortfarande inte fungerar.
Överhettning
15

Se till att operatören av 700 V-Force inte sysslolös eller rida vid låga hastigheter under längre tidsperioder, eftersom detta kan orsaka att quad motor överhettas.
16

Ta bort tändstiften enligt ovan och se till att endast NGK CR7E eller DENSO U22ESR-N pluggar är installerade . Byt om någon annan typ av tändstift är installerad.
17

Kontrollera motorns oljenivå. Först, se till att KFX700 ligger på plan mark. Skruva oljepåfyllningslocket, ligger bredvid quad motor och torka av mätstickan med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan och ta bort den igen. Oljan märket bör vara mellan "H" och "L" linjer på oljestickan. Om motoroljan är låg, tillsätt SAE 10W-40 olja viskositet motorn.
18

Kolla kylvätska nivåer i reservtank, som ligger vid foten av styret på höger sida av 700 V- Force. Om kylvätskenivån är lägre än den lägsta markeringen på sidan av tanken, fyll på med Kawasakis rekommenderad lösning av 50 procent vatten och 50 procent permanent-typ kylvätska.
19

Starta quad. Ta den till en Kawasaki återförsäljare om motorn fortsätter att överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118336.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.