Hur ledare DC Campers

Campers av alla storlekar och former, från den ringaste pop-up trailer eller lastbil-säng skal till den vackraste av A-klass husbilar, har ett gemensamt behov av en bärbar och självbärande källa elkraft. Detta krav uppfylls genom ett 12-volts likström eller DC, levererar köras från en djupurladdningsbatteri eller bank av batterier. Kraften fylls med motorn igång genom en isolator, eller genom en landströmsanslutning genom en omvandlare laddare. Kraften levereras via kretsar som skyddas av en säkring ombord, en rad apparater. Det är nödvändigt att formalisera de allmänna kraven i DC-systemet innan koncentrera sig på detaljerna i installationen. Saker du behöver
Auto Elektriska toolkit mätare
Wire
Plintstorlekar
Elektrisk utrustning
Systemkomponenter
Visa fler instruktioner
1

Bekanta dig med en vanlig installation. Svarta eller röda trådar är konventionellt hot, vita trådarna är konventionellt neutrala, gröna eller bare trådar är konventionellt marken
2

Bestäm tråd storlekar beroende på lasten de stöder.. Använd kontakter som identifierats för storleken på tråden som används. Din belysning krets kan använda sladdar och kontakter så små som 14-gauge, medan de viktigaste batteriterminalstorlekar ledningar kan vara så stor som fyra-mätare.
3

Se de förenade ytor dina jordanslutningar, de av kontakten och de av chassit eller ramen, är rena och mekaniskt säker.
4

Se neutrala och ledningar inte är sammankopplade. DC-systemet, som ett hushåll 120-volts växelström - eller AC - systemet, måste göra en krets för att fungera. Detta realiseras av de apparater som går till neutralläge genom en tråd eller direkt chassi anslutning. Trots colloquial förvirring, är neutral inte detsamma som marken. DC neutral - eller "negativ" - ansluter en krets tillbaka till den negativa polen på din coach batteri, medan AC marken är en felsäker mekanism som är utformad för att skydda liv. Om din husbil har både AC-och DC-kretsar, som de flesta gör, bör inte vid något tillfälle de två kablarna eller kretsar någonsin vara sammankopplade.
5

Design komponenterna i din kabeldragning projekt för att tillfredsställa den tyngsta förväntade efterfrågan . Batteriet, eller bank av batterier, måste vara av djup cykel typ, storlek enligt mängden amp timmar och total spänning efterfrågan förutses. Batteriet isolator, inverter och omvandlare laddaren måste vara dimensionerade enligt den maximala belastningen kan de vardera stöta. Säkringen ombord måste vara tillräckliga för att hantera all riktig efterfrågan, men ändå vara dimensionerade för att skydda husbil, apparater och kretsar.
6

Bestäm vilka apparater och utrustning kommer att behövas för att göra din camping erfarenhet bekväm. En nästan obegränsad array eller val finns, från enkla belysning och kraftanläggningar utlopp, genom campare är utrustade med ugnar och spisar, till massiva fritidsfordon och konverteringar buss som presenterar datoriserade självutjämnande lyftplattformar och motordrivna lastutrymmen.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118248.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.