Hur fixar vattenpumpen på en 2006 YZ450F Motocross

Den YZ450F var Yamahas största motocross modellen i sin 2006 line-up. YZ: s 449 cc encylindrig motor vätskekyld och förlitade sig på en vattenpump inbyggd i höger sida av motorn för att cirkulera frostskyddsmedel i hela motorn och kylaren. Vattenpumpen drevs av motorns balansaxeln, vilket innebär att det kommer i direkt kontakt med motorn oljeförsörjning. En liten tätning separerar frostskyddsvätska i vattenpumpen ur motoroljan, men kan tätningen misslyckas med tiden och låta en läcka i den andra. Detta indikeras av en fördunklad eller mjölkaktigt utseende i antingen olja eller frostskyddsmedel. Fastställande av en skadad vattenpump och tätning kräver fullständig tömning av både olja och kylarvätska från motorcykeln. Saker du behöver
Trekantig sidostödet
platt skruvmejsel
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Två drain kokkärl
momentnyckel
Shop handdukar
Flexibel tratt
etylenglykol frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Center stå
SAE 10W-30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Montera YZ450F på en triangulär sida stå och låt den svalna i en timme.
2

Lossa klamman som håller ljuddämparen till avgasröret med en platt skruvmejsel. Skruva loss ljuddämparen från YZ450F s ram med en spärr och en hylsa, sedan vrida ljuddämparen från sida till sida samtidigt som du drar tills det kan tas bort helt. Unbolt avgasröret från motorn cylindern, med hjälp av en spärrhake. Du behöver inte ta bort avgasskärmen pipe värme.
3

Dra sprinten ut från slutet av svängtappens förbinder den bakre bromshuvudcylindern koppling till den bakre delen av bromsen pedalen och hårnål klippet från bromspedalen svängbulten, som ligger på höger sida av YZ450F, med en tång. Tryck svängtapp ur bromspedalen. Skruva svängbulten med en insexnyckel, dra sedan bromspedalen bort från motorcykelns ram. Haka av returfjädern från botten av pedalen.
4

Skruva ut bulten säkrar kickstart spaken till höger sida av motorn, med hjälp av en spärrhake. Skjut spaken bort av sin axel.
5

Skruva av locket från toppen av kylaren. Unbolt motorskyddet till höger sida av motorn och ram, med hjälp av en spärrhake. Placera ett uppsamlingskärl under motorn. Avlägsna bulten kylvätska rinna från botten av vattenpumpen på den främre kanten av kopplingskåpan på höger sida av motorn, med en spärr. Tappa av frostskyddsmedel från motorn in i tråget genom en flexibel tratt. Ställ avloppet bulten åt sidan för senare installation.
6

Skruva oljelocket tank filler, som ligger längs den vänstra sidan av styrningen pivot nära den främre gaffel, och att locket från toppen av den vänstra sidan av motorns vevhus. Torka caps "bifogade mätstickor rena med en butik handduk, ställ locken åt sidan. Ta bort drain skruvarna från botten av motorn, en mot bakhjulet och den andra vänd ut från bakom shifter spak, med en spärr. Tappa ur oljan vevhuset motorn in i en andra tråget. Dra åt bakåtvänd drain bolt till 14 mul-pounds och den sida som vetter mot avloppet bult till 7,2 foot-pounds.
7

bort oljan bult Tankdräneringen, belägen under påfyllningsröret på sidan av styrningen pivot, med en spärr. Töm den återstående oljan i tanken in i den andra tråget genom en flexibel tratt. Skruva avloppet bulten på plats och dra åt till 17 foot-pounds.
8

bort den nedre bulten från oljefilterlocket, den lilla runda locket i mitten av kopplingskåpan, med en spärr. Ställ åt sidan. Låt och olja kvar i oljefilterhuset rinner ut i tratten och tråget. Ta bort de båda skruvarna från de övre delarna av oljefilterlocket med en spärr, dra sedan locket och oljefilter ur motorn.
9

Lossa klämmorna som fäster kylvätskeslangarna till paret av tappar på toppen av vattenpumpen, med hjälp av en platt skruvmejsel. Dra slangarna bort av tapparna. Ta bort skruvarna som håller locket vattenpump till kopplingskåpan, med en spärr. Dra vattenpumpen täcka upp av motorn, sedan skruva isär kylvätska tapp plattan från toppen av vattenpumpens lock med en spärr. Ta bort O-ringen från botten av tappen plattan och ersätta den.
10

skruva isär oljeslangar från toppen och sidan av kopplingskåpan med en spärr. Skruva kopplingskåpan montering bultar med en spärr, dra sedan locket och packningen av av motorn.
11

Håll impellern vattenpumpen, som ligger på utsidan av kopplingskåpan under vattenpumpen täcka monteringsplatsen, för hand. Placera en skiftnyckel över den tillplattade änden av pumphjulsaxeln på insidan av kopplingskåpan. Skruva loss pumphjulet från pumphjulsaxeln och ta pumphjulsbrickan. Dra pumphjulsaxeln ut från insidan av kopplingskåpan.
12

Kontrollera pumphjulet och pumphjulsaxeln för taggiga kanter, trasiga fenor eller djupa scoring som potentiellt skulle kunna skada tätningar vattenpump. Byt ut skadade delar vid behov. Inspektera vattenlåset pumpolja på utsidan av kopplingskåpan för revor, punkteringar eller nötning. Vrid den inre lagerbanan med spetsen på ett finger. Lagret ska rulla smidigt utan bindning. Tätningarna och bärande måste ersättas som en uppsättning, om de är skadade på något sätt.
13

Infoga en metall punch genom insidan av kopplingskåpan och placera dess spets mot olja sigill. Kör tätningen ur locket, med hjälp av en klubba och stansen. Flytta punch till den yttre ytan av locket och driva ut lagret. Hoppa över detta steg, om oljan tätningar och lager är oskadade.
14

Coat den nya oljetätningen med litiumfett. Kör olja tätning och ett nytt lager i kopplingskåpan, med hjälp av en lämplig storlek kombination lager och tätningar drivrutinen. Skjut pumphjulsaxeln genom lagret och tätningen. Håll axeln på plats med en skiftnyckel. Slip pumphjulsbrickan över axeln och skruva fast pumphjulet på plats. Dra pumphjulsaxeln till 10 foot-pounds.
15

Coat motorns sida impelleraxeln med SAE 10W-30 motorolja. Håll kopplingskåpan mot motorn och skjut den tillplattade änden av axeln i motsvarande kortplats vid centrum av motorns balansaxeln. Skruva bultarna kopplingskåpa på plats och dra åt till 7,2 foot-pounds.
16

Anslut oljeslangar till kopplingskåpan. Dra åt bultarna oljeslang till 5.8 fot-pounds. Sätt tillbaka locket vattenpumpen på kopplingskåpan och dra åt bultarna till 7,2 foot-pounds. Återmontera vattenpumpen tapp plattan på toppen av vattenpumpens lock. Dra tappen plattan bulten till 7,2 foot-pounds. Skjut kylvätskeslangarna på tapparna och dra åt slangklämmorna.
17

Coat O-ringarna i ett nytt oljefilter med motorolja, skjut in filtret i oljefiltret urtag i kopplingskåpan . Ominstallera oljefilterlocket och dra åt bultarna till 7,2 foot-pounds.
18

Tryck kickstart spaken på axeln som sticker ut från den bakre delen av kopplingskåpan. Dra åt kickstart hävarmselementet nypa till 24 foot-pounds. Håll bromspedalen mot den högra sidan av YZ450F-profilen och skruva svängbulten på plats. Dra åt bulten till 19 foot-pounds. Slip den bakre bromshuvudcylindern koppling i den gaffelformade delen på baksidan av bromspedalen.
19

Montera avgasröret på motorn. Skjut ljuddämparen till avgaskanalen och montera ljuddämparen på YZ450F ram. Löst dra avgasröret och ljuddämparen bultar. Flytta avgasröret och ljuddämparen tills allt är uppradade, och sedan dra avgasröret bultar till 17 foot-pounds. Dra åt ljuddämparen bulten till 25 foot-pounds. Dra åt klämman mellan ljuddämparen och avgasröret till 11 foot-pounds.
20

Lyft YZ450F i upprätt läge och montera den på en centralstödet. Fyll kylaren till botten av radiatorn påfyllningshalsen med en 50/50 frostskyddsmedel och destillerat vatten blandning. Låt frostskyddsmedel arbeta sig genom kylaren och kylvätskan slangar för 10 minuter.
21

bort centralstödet. Kontrollera frostskyddet nivå genom kylaren påfyllningsröret. Den frostskyddsvätska nivå borde ha minskat något. Rock the YZ450F långsamt från sida till sida för att få bort eventuella luftbubblor. Stanna när inga fler bubblor släpps, fyll sedan kylaren till botten av påfyllningsröret. Skruva kylarlocket på plats.
22

Sänk YZ450F på sina trekantiga sidostödet. Fyll motorn med en liter av motorolja i påfyllningshalsen på höger sida av motorn. Skruva fast tanklocket på plats. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Lossa bulten olja kök, som ligger längst fram i motorns cylinder, med hjälp av en spärrhake. Dra åt skruven så snart oljan börjar sippra ut ur gängor. Stoppa motorn.
23

Skruva oljan tanklock från vänster sida av ratten svänger. Torka locket s mätstickan med en butik handduk, sätt tillbaka mätstickan i oljetanken. Lägg till en till två uns av motorolja i oljetanken, om oljenivån är under den undre markeringen i slutet av stickan. Skruva fast tanklocket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111795.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.