Felsökning Smoke Motorcycle Exhaust

rök från en motorcykel avgaser indikerar att motorn inte är igång på rätt sätt. Typiska problem är bränslet inte helt bränns, för mycket olja eller kylvätska avdunstar. Om ignoreras, kan dessa problem leda till betydande skador på motorn, och att kunna identifiera ursprunget av rök, så snabbt som möjligt, kan minska risken för en dyr reparation. Färgen på röken är den viktigaste indikatorn på var problemet ligger: vit rök indikerar kylmedel-eller vatten-relaterade frågor medan mörkare rök är vanligt för bränsle eller olja problem. Instruktioner
grå eller blå rök
1

bort och inspektera tändstiften om du ser grå eller blå avgasrök. Svart sot på tändstiften antyder att bränsle /luftblandningen är för rik, vilket resulterar i grå avgasrök. En glänsande, våt, svart film på pluggarna är ett resultat av överflödig olja, och detta orsakar blå rök.
2

Kontrollera och rengör luftfiltret som kan ha blivit igensatt och orsaka grå rök. Luftrenaren kan också ha arbetat sig lös, i vilket fall en ny måste monteras. Om grå rök kvarstår, konsultera manualen för din cykel för att ta reda på hur man gör bränsleblandningen mer magert.
3

Inspektera kolvringen och tätningar ventil för att säkerställa att de är luft- tight. Om du är osäker på hur du gör detta och din bruksanvisning innehåller inte instruktioner, söka professionell hjälp. Underlåtenhet av dessa tätningar resulterar i brinnande olja, därav en blå rök, och tätningarna ska bytas ut omedelbart. Addera White Smoke
4

Kontrollera den omgivande luftens temperatur. Om det är under 50 grader Fahrenheit, då vita röken är helt normalt tills motorn värms upp. Om det fortsätter när motorn är varm, då finns det en källa till överflödigt vatten någonstans i motorn.
5

Kontrollera om det finns för mycket olja i oljetanken och, om så är fallet, töm överflödig olja och se om avgaserna fortsätter att röka. Detta är den mest uppenbara orsaken till rök när motorn förbränner olja.
6

Inspektera topplock, tätningar och kolvar för slitage. Dessa fel kan orsakas av en överhettning av motorn och kan resultera i en blåst topplockspackning. Detta är vanligtvis inte ett jobb som kan utföras i hemmet, och alla kontroller /reparationer skall fyllas i av din lokala återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110021.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.