Hur bryter Harley Davidson i Nya Motors?

En ny Harley-Davidson motorcykel väcker vill vara ridit, utan helt enkelt hoppa på en ny cykel och ridning utan en plan för rätt att bryta i den nya motorn kan leda till långsiktiga mekaniska problem . En motor som inte är korrekt bryts i kan vara föremål för tidigt komponentfel, överdriven oljeförbrukning och otillräcklig elproduktion. Harley-Davidson ger vägledning för optimal inkörningsprocedurer, och dess återförsäljare få processen igång, men den största delen av ansvaret för en ny motor för inbrott lögner med cykelns ägare. Skälen för Break-In

Bryta i en ny motor är en kritisk process som garanterar att motorn kommer att fungera effektivt över hela sin livstid och att vitala motorkomponenter kommer att pågå så länge som de borde. Köra motorn ordentligt och följa rätt inkörningsprocedurer under de inledande skedena av motorns livslängd kommer att se till att ventilsystem komponenter och lager kommer att passa ihop ordentligt och bära acceptabelt när motorn åldras. Den viktigaste funktionen av upplösningen i processen är dock en korrekt inpassning av kolvringarna mot cylinderväggarna. Korrekt bryts i ringar förhindrar förbränningsgaser från att fly in i cylindern och vevhuset, och sitter fast ringarna kommer att säkerställa att cylinderväggarna förblir belagd med den optimala mängden olja.
Tillverkare Rekommendationer

Harley-Davidson rekommenderar en konservativ inbrott processen för sina motorer under de första 500 miles av deras verksamhet. Tillverkaren föreslår att motorerna inte köras fortare än 3000 rpm under de första 50 miles i drift, utan kör på extremt höga eller låga varvtal under längre perioder. Mellan 50 och 500 miles, rekommenderar Harley-Davidson köra motorn vid olika hastigheter och undvika långvarig drift vid något varvtal, motorns varvtal upp till 3500 är acceptabla under denna period. Tillverkaren varnar för "släpa" motorn - till mycket låga varvtal på höga växlar -. Eller utsätta en kall motor till snabba starter med ett helt öppet gasspjäll under inkörningsperioden


Pre-Delivery Inspection

auktoriserade Harley-Davidson återförsäljare vanligtvis tar hand om de viktiga första stegen i en ny motor för inbrott i processen under en pre-leveranskontroll, eller "PDI . "Den PDI är en inspektion under vilka tekniker utför slutmontering uppgifter, justera komponenter såsom styret och speglar och kontrollera för fel i montering och ytbehandling. Dealern kommer också brukar förbereda motorn för drift genom att kontrollera vätskenivåer, inspektera elektriska komponenter och säkerställa en korrekt oljetryck. Tekniker kommer sedan att starta motorn och ta cykeln på en första åktur, kontroll för korrekt drift och börjar break-in process.
Meningsskiljaktigheter

Tekniker och mekanik är inte alltid överens om den bästa metoden för att bryta i en ny motor. Tekniker allmänhet överens om att ordentligt värma upp motorn är viktigt, oavsett hur motorn körs efter uppvärmning, och att i ett tidigt skede av break-in, cykling motortemperaturen flera gånger genom att låta motorn för att värma upp och sedan svalna igen innan omstart är viktigt. Släpa är också allmänt anses vara skadligt för en ny motor. Men några mekaniker anser att tillverkarens förslag att nya motorer köras försiktigt under de första miles av operation inte tillåter ordentlig break-in, dessa mekaniker hävdar att köra en motor hårt under dess inledande driften orsakar kolvringarna att bära mer effektivt än en enkel inbrott gör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111766.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.