Min Mikuni Förgasare gasläckor Från Vent

Mikuni utbud av förgasare är en vanlig syn på nästan varje japansk motorcykel som någonsin byggts, allt i formen från en enkel rund-slide förgasare till mer-komplexet konstant hastighet förgasare. Medan en Mikuni förgasare är tillförlitliga och allmänt kräver lite uppmärksamhet utöver regelbunden rengöring, kan problem och kommer att inträffa. Ett bränsleläckage, från förgasaren s ventilationsröret kan vara oroande angelägenhet för många motorcyklister. För att åtgärda problemet måste du förstå vad som orsakar läckan i första hand. Den grundläggande Förgasare

Mikuni motorcykel-specifika förgasare använder en float-typ system för bränsletillförsel. Flottören är en svängbar ventil som bokstavligen flyter på bränsleytan inom förgasaren nedre flottörkammare. Eftersom bränsle dras in i förgasarmunstycken, minskar bränslenivån och sänker flottören. Detta i sin tur öppnar ventilen och medger mer bränsle in i flottörhuset, lyfter flottören igen och stänger ventilen. Denna process sker om och om igen, att hålla bränslet vid en förutbestämd nivå vid alla tidpunkter.
Förståelse Förgasare Floats

En förgasare float är vanligtvis en plast eller mässing komponent som består av två flytande ändar förenade med central bro som svänger inom ett par torn kastas i botten av förgasaren. De flesta Mikuni flöten har en tånge vid centrum av bron som används för att skjuta bränslekranen uppåt in i ventilsätet, begränsa det inkommande flödet av bränsle. I vissa fall är tången justerbar för att höja eller sänka bränslenivå för ändamål performance tuning. Om tången förflyttas uppåt, är bränslenivån minskas och vice versa. Det bör noteras att plastflytkroppar vanligtvis inte har denna typ av anpassning till deras förfogande. Hur Float Höjd Påverkar Fuel Level

förgasare interna bränsle
nivå är direkt korrelerad till flottörens höjd, bestämd enligt floats tang. Om tången sänks för långt - böjde sig ner till en nästan plan position med den centrala float bro - float höjd, och bränslenivå, ökar utöver en säker gräns och överfylla flottörhuset. Överskottet av bränsle kommer att börja läcka ut ur ventilationsrör inbyggda i förgasarkroppen i ett försök att återföra bränslenivån till dess normala gräns. Eftersom det flottörhöjd sattes för högt, kommer det att fortsätta att erkänna bränsle i förgasaren. Dessutom kan överskottsbränsle finna sin väg in i motorn genom förgasarmunstycken, där det kan läcka förbi kolven och in i motoroljan. Kombinationen av bränsle och olja resulterar i en uttunnad blandning som minskar oljans förmåga att smörja motorn, orsaka onödigt motorslitage och misslyckande, om de lämnas därhän.
Justera Float och Fuel Level

Den exakta metoden för att återställa din förgasare s flottörhöjd och bränslenivå kommer att skilja mellan motorcykeltillverkare och enskilda modelltyper. Detta sagt, de flesta tillverkare anger en maximal bränslenivå mellan 10 till 25 mm under flottörhuset s parning yta. Detta kontrolleras genom att en klar plast röret på avloppsmunstycket vid botten av flottörhuset, som sedan är böjd uppåt och runt sidan av förgasaren i en U-form. Den flottörkammare avtappningsskruven därefter lossas för att fylla röret med bränsle. Mängden Bränsle i röret är representativ för den inre bränslenivån. Därefter förgasaren avlägsnas och dräneras, sedan flottörkammaren avlägsnas för att komma flottören. Flottören tang måste böjas antingen uppåt för att sänka bränsle-nivå, eller nedåt för att höja bränslenivå. När flottören har justerats, är förgasaren installeras och bränslenivån kontrollen måste utföras igen.
Ytterligare orsaker

avluftningsslang bränsleläckage kan också uppstå om flottörventilen inte sätet på rätt sätt i ett helt stängt läge, vilket tillåter bränsle att fortsätta att fylla flottörkammaren oavsett flytläge. Detta orsakas ofta av skräp fastnar mellan flottör ventilen och ventilsätet eller deformering av flottörventilen dricks. Flottörventilen ska inspekteras och rengöras, om bränslet läcker fortsätter efter att bränslenivån via justeringar flottörhöjd. Ventilen spetsen bör vara jämnt pekade utan några side-to-side avvikelser eller avtrubbning. Om ventilen är förvrängd eller slitna, både ventilen och dess säte bytas ut omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111753.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.