Hur vill kolla Olja på sidostödet eller Upright Motorcykel

En av de viktigaste färdigheter som varje motorcyklist bör ha under sitt bälte är förmågan att kontrollera nivån av motorns olja. De bilar erbjuder den välbekanta oljestickan att kolla oljan, de flesta motorcyklar är helt utan denna funktion. Harley-Davidson, det bör noteras, fortfarande använder en doppsticka på vissa av sina modeller, men använder den stora majoriteten av rasen en "synglas," en runda glas visning port monterad på sidan av motorn för att indikera oljan nivå och skick. Synglaset snabbar oljan kontrollera processen upp utan att bli smutsig. Instruktioner
1

Värm din motorcykel till sin arbetstemperatur genom att starta motorn och låta den gå i några minuter. Alternativt kan du ta din motorcykel under en kort åktur. Detta kommer att värma upp oljan och låt det rinna bättre, vilket ger dig en mer exakt avläsning.
2

Stanna motorn och parkera motorcykeln på ett plant underlag. Vrid tändningsnyckeln till "Off" och luta motorcykeln på sin cykelställ.
3

Stå till höger om din motorcykel och krypa ihop något så att du kan se rätt motor ( clutch) lock. Leta glaset olja synen på motorn genom att titta strax nedanför och till vänster om kopplingskåpan för en rund port.
4

nå upp och ta tag i höger handtag med höger hand och sätet eller svans med vänster hand. Behåll din position och dra långsamt motorcykeln mot dig tills motorcykeln står lodrätt. Håll motorcykeln i detta läge och observera synglaset.
5

Notera oljenivån som synglaset är fylld. En uppsättning av märken på synglaset representerar motorns volym olja med den övre markeringen anger den maximala motorn kan innehålla. På samma sätt betecknar nedre strecket ett behov av olja. Optimalt bör oljenivån sväva precis mellan de två varumärkena. Om oljenivån är under den nedre markeringen, tillsätt mer olja långsamt tills det är mellan de två varumärkena.
6

Behåll din position och sänk långsamt ned motorcykeln tillbaka på sin cykelställ.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106712.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.