The Snow Chain storlek för en Prius

Toyota Prius är en hybridbil som använder en bensin-och en elmotor för att driva hjulen. Det är en av de mest populära fordon att äga i Amerika, och även om det är i första hand avsedd för staden användning, fungerar den som en längre sträcka bil också. Detta innebär att det kan vara nödvändigt att snökedjor på däcken när vädret stänger in och det finns ett lager av is och snö på vägen. Snow kedjestorlekar

Snökedjor är längder av länkade metall som passar runt däcken och erbjuda extra grepp under vintermånaderna. De snökedjor krävs för alla fordon motsvarar däckets storlek, så kedjan storleken är densamma som diametern av hjulen. Kedjorna måste passa ordentligt på däcken, om inte, kommer de att erbjuda endast marginellt mer grepp och kan lossna. För att undvika olyckor och eventuella reparationer, ta reda på vilken storlek på bildäck är innan du köper kedjor.
Common Däckstorlek

Toyota Prius har små däck som standardutrustning, vanligen 15 eller 16 inches. Däck kan vara upp-storlek av återförsäljaren som ett alternativ eller ändras av ägaren, efter köpet, för att erbjuda bättre grepp. Prius har små däck till att börja med så hjulhusen inte är konstruerade för att ta stora däck och däck själva är relativt låg profil, vilket innebär att de har en ytlig däcksidan och är inte avsedda för tung användning. Det är osannolikt en Prius skulle ha däck över 16 inches om karossen har också ändrats.
Läsa däckstorlekar

Läsa däckstorlek är mycket enkel . Titta på sidoväggen hos något av däcken och läsa koden tryckt eller präglad på dem. Det kommer att läsa i linje med P225/50 R16 91s. Den viktigaste delen här är numret efter R och de två nummer som föregår den. Den R står för radiell och är diametern av hjulet i inches. Den radiella numret är den viktigaste figuren eftersom det kommer att indikera snökedjan storlek som krävs. De två nummer innan det kan också behövas eftersom detta är det däcksväggen höjd. Om däcken är upp-storlek, kommer det att finnas mindre utrymme vid hjulhusen för däcket. Addera Vad Däck

Tekniskt kommer Prius kräver endast kedjor för framdäcken som det är framhjulsdriven bil. Om bilen kommer att stöta på snö och is, kommer det att krävas kedjor på alla fyra hjulen för att ge extra bra grepp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105540.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.