Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur konvertera en 16 'Terry Bass Boss Båt till en Center Console

Any solo båt fiskare som någonsin fångats i en storm, kan en mittkonsol vara ovärderlig. Jordfräsar tvinga all vikt i ryggen, och om du inte har någon eller något som väger ner bågen, är båten omfattas weathercocking - vilket är när vinden styr båten för dig. Konvertera en Terry Bass Boss rorkult modell till en mittkonsolen kan vara ett givande projekt. Och specialitet epoxi låter dig göra konverteringen utan TIG-svetsning eller borrning genom skrovet på båten. Saker du behöver
Styrning konverteringssats
Mäta Pencil tejp Mössor och papper
Expanderande skum trälim
Bordssåg
Clamps
vagnsbultar /hårdvara
Borra
2-tums med 2-tums timmer
Klar polyuretan
Hålsåg
Polykarbonat
Icke-korroderande skruvar
Visa fler instruktioner
1 < p> Hitta position pilotens stol, sedan layout mittkonsolen. Rita positionen av sina tre väggar på skrovet.
2

Skiss mittkonsolen, ange höjd, bredd och djup i den U-formade vertikala kolumnen. Bestäm höjden på instrumentbräda, som också kommer att fungera såsom ratten basen införas vid toppen av kolonnen med en ergonomisk vinkel.
3

mittkonsolen från plywood, som är lättare än att försöka matcha Bass Boss 'aluminiumkonstruktion. Skär tre bitar av mittkonsolens kolumn och instrumentbrädan med en cirkelsåg eller bord såg. Skär standard stud-längd eller 8-fot lång, 2-tums med 2-tums timmer att använda som kilar vid kanterna där konsolen paneler skärningspunkter. Du kan använda tre eller fyra 8-fotare. Limma kilarna och panelerna tillsammans med specialitet, expanderande skum trälim. Borra genom kanterna hos panelerna genom kilarna och sammanfoga dem med lätta vagnsbultar varje fot eller så.
4

Lim 2 av två längs insidan omkretsen av konsolen kolumnen. Limma och skruva det på det sätt du konstruerat resten av kolonnen. Dessa kommer att agera som fönsterbräda plattorna på en trä-inramad väggen.
5

Borra ett 3/8-tums till 1/2-tums hål i sillplankan vid basen av kolonnen var 6 inches eller så.
6

Ställ konsolen på layouten varumärkena. Markera skrovet genom hålen i plattan.
7

Epoxi bultar till skrovet på varje märke med JB Weld epoxi.
8

Paint mittkonsolen med polyuretan. När det är torrt, ställ den över bultarna och fäst till skrovet med brickor och nylon låsmuttrar.
9

Borra ett hål i instrumentbrädan med en hålsåg och två mindre hål vid basen av kolumnen för styrwirarna.
10

Installera styranordningen kit, fästa ratten genom streck hålet och dra kablarna genom hålen i basen. Fortsätt att köra kablarna knappt insidan av relingen och tillbaka till styrkabeln fästen på utombordaren.
11

Montera gasreglaget på sidan av instrumentbrädan.
12

Installera en tydlig, polykarbonat sprutskärmen på framkanten av konsolen. Första borr och försänkare hål var 3 till 4 inches, fäst sedan med galvaniserade trallskruv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104856.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.