Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Min Firebird Shakes & går ojämnt vid acceleration

Den Pontiac Firebird var en av de första generationen muskelbilar. Först släpptes 1967, har det varit en del av företagets utbud i olika inkarnationer sedan dess. De olika modellerna har använt ett antal kraftverk, V-6, V-8 och inline 6-motorer har dykt upp i Firebird, alla med syfte att uppnå maximal effekt. Om din Firebird skallror och skakar när du trampar på gasen, kan det tyda på några ganska små installationsproblem. Förgasare Blockering

En blockering av smuts eller bränd bränsle i en av förgasarmunstycken kan orsaka rytmiska misständningar när du öppnar gasspjället. Ett hinder kan förhindra rätt mängd bränsle från att passera genom carb och in i cylindern. Om endast en stråle påverkas, får cylindrarna erhålla en ojämn mängd bränsle, vilket resulterar i vibrationer. Eftersom förgasare använder olika jets på olika rev nivåer, kan problemet vara märkbara endast när du accelererar.
Ignition Issues

Tändsystem frågor kan leda till samma problem som en blockerade förgasare. Om ett tändstift är nedsmutsad eller sliten, kan det hindra tillförlitlig tändning i en av cylindrarna. Om de övriga cylindrarna är OK, kommer detta att resultera i "rough" igång när du trampar på gasen. En bra lösning är att byta ut alla pluggar och se om det hjälper. Vid byte av pluggar, se till att du ansluter fördelarlocket leder till rätt cylindrarna, eftersom detta avgör tändföljd av pluggarna. Kontrollera din manual för rätt ordning, det varierar mellan de olika Firebird motorer
Drive Shaft Vibe

Drivaxeln ansluter transmissionen till bakhjulen. . Den ansvarar för att överföra kraften från motorn till hjulen, och så det är under mycket stress. Vissa standard fabriksbyggnader modeller är kända för att ha sina fästen något off-center, vilket kan resultera i vibrationer vid hög fart. Du kan försöka koppla fästena och vända på drivaxeln, men det fungerar bara i ett fåtal utvalda fall. Den bästa fix är att ersätta fabriken axeln med en hög kvalitet eftermarknaden motsvarande.
Gear Noise

fabriksinstallerade växlar sällan producera märkbar buller eller vibrationer, men eftermarknad gear set har varit kända för att utveckla skallror och gnäller över tid. Tyvärr kan inga kända justeringar eller ändringar göras för att motverka detta. Den enda pålitliga lösningen ersätter växlarna med en ny växel set.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102760.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.