Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

TO-30 Ferguson Traktor Tune up Specifikationer

The Ferguson TO-30 var en tung industriell traktor som tillverkas under tidigt 1950-tal. Den ensitsiga traktorn var utrustad med en fyrcylindrig bensinmotor. Som med alla motorer, kräver TO-30 motor regelbundet underhåll, inklusive periodiska tune ups. Även om motorn har en ganska enkel konstruktion, strikt följa fabriken tune up specifikationer kommer att bidra till att motorn fungerar korrekt. Tändstiftsgap

Tändstiftsgap avser avståndet, mätt i inches, mellan de två metall elektroder på spetsen av tändstiftet. Att misslyckas med att justera detta avstånd till rätt specifikation kan resultera i dålig tomgång kvalitet, tvekan och överdriven bränsleförbrukning. Justera TO-30: s gap tändstift till 0.025 inches med en kniv-stil bladmått. Addera Ignition Point Gap

Inom distributören, och döljs av fördelarlocket , är en komponent som liknar en pincett. Denna komponent kallas tändningen uppsamlingsplatser. Som distributören axeln roterar, åsar på sidan av axeln skaver mot församlingen och leda sina tips för att öppna och stänga. "Gap" avser avståndet mellan dessa två spetsar, mätt i inches, på sin extrema öppet läge. Justera avståndet till 0.020 inches med en kniv-stil bladmått.
Tändningsinställning

Tändningsinställning hänvisar till den punkt där nummer ett tändstift bränder. Antalet en tändstift på TO-30 är tändstiftet på framsidan av motorn. Du justerar timingen genom att visa tidpunkten märket med ett stroboskop samtidigt rotera distributören. Tidpunkten markeringen ligger på svänghjulet.
Ventilspel

Ventilspel hänvisar till avståndet, mätt i inches, mellan botten av vipparmen och toppen av det vipparmen s ventil. Avståndet justeras genom att dra åt eller lossa vipparmen s justermutter. Låt motorn värmas upp innan du justerar ventilerna. Ventilspelet för både insugs-och avgasventilerna är 0,014 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102714.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.