Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en Opel Calibra

Opel Calibra var en tvådörrars bil som introducerades 1989. Säljs i andra länder enligt Chevrolet och Holden namn, kom bilen standard med en 2.0L rak fyrcylindrig motor, med alternativ för att uppgradera till en 2.0L turbo och en 2.5L V6. Trots att produktionen avbröts efter 1997 års modell, är bilen en populär tuning bil bland små-motor entusiaster. Några enkla optimeringar på din Calibra motor kan göras hemma på en eftermiddag. Saker du behöver
Kall luftintag kit
Cat-back avgassystem
Metric skiftnyckel uppsättning
platt skruvmejsel
Antiseize förening flytande
Jack står
Visa fler instruktioner
kallt luftintaget
1

Koppla loss vakuumslangar och elektriska kablar som fäster till fabriken insugningsröret. Lossa hårdvaran som håller insugningsröret till motorns spjällhuset på sugmotor Calibra motorer. Om din motor är turboladdad, ta bort röret fabrik intaget från intag inloppet på turbon. Lossa klamman som håller insugningsröret till fabriken luft rutan och ta bort denna insugningsröret från motorn och släng.
2

Skruva ur skruvarna som håller fabriken luftfilterhus rutan på plats. Lyft denna ruta ur motorn med det gamla luftfiltret inuti.
3

Placera rakt intag röret på plats där den gamla togs bort. Använd den medföljande silikon koppling och klämma att fästa insugningsröret till inloppet, vare sig på turbo eller spjällhuset.
4

Anslut den mindre intag röret till den öppna änden av den nyinstallerade insugningsröret. Placera denna mindre röret så den pekar mot framsidan av fordonet, med en nedåtriktad vinkel. Montera det nya luftfiltret på den lilla intaget röret och fäst med fästklämman.
5

Anslut nödvändiga slangar och elkablar till den nya insugningsröret. Anslut eventuella återstående hålen med kragarna som medföljde kall luftintag kit.
Cat-back Exhaust
6

Lyft den främre och bakre änden av din Calibra bort av marken, varje ände individuellt. Plats jack står bakom var och en av de främre hjulen under ramen, sedan sänka fronten på dessa bestånd. Upprepa denna process för den bakre delen av bilen, placera pallbockar framför bakhjulen.
7

krypa under mitten av fordonet och smörj skruvarna och muttrarna som håller hela avgassystemet på plats. Lossa dessa delar för att ta bort systemet fabriken avgaser.
8

Skjut gammal katt-back avgassystem och ljuddämpare från ovanpå bakaxeln när alla bultar och muttrar har tagits bort. Placera det gamla systemet till den sidan, du kommer att behöva kassera dessa rör ordentligt senare
9

Skjut det nya avgassystemet rörsystem och ljuddämparen på plats direkt när den gamla togs bort.. Börja installera hängande hårdvara men inte fast. Coat överlappningen i rören med en antiseize förening. Dra åt alla skruvar och muttrar.
10

Höj vardera änden av Calibra bort av pallbockar och ta bort dessa bestånd. Sänk bilen tillbaka till marken så att alla fyra hjulen vidrör marken igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102709.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.