Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter olja i en MerCruiser 3,0

Som med alla motor, MerCruiser båtmotorer kräver regelbundna oljebyten för att fortsätta fungera korrekt. Byta olja i en 3,0-liters MerCruiser motor behöver du pumpa den gamla oljan ur vevhuset med hjälp av en speciell pump olja handen som kan köpas på någon båt delar leverantör. När du har pumpat den gamla oljan ur motorn, det är helt enkelt en fråga om att byta oljefilter och fylla motorn med rätt mängd och typ av olja. Saker du behöver
bandnyckel
Oil handpump
Byte filter
Visa fler instruktioner
1

Värm upp oljan i din MerCruiser genom att köra motorn i tio till femton minuter. Se till att ingen är runt motorn, och att din båt (om motorn fortfarande är ansluten) eller motorn (om villa) är ordentligt stöd. Värmer upp oljan kommer att hjälpa den gamla oljan rinna ur vevhuset när du pumpa för hand.
2

Skruva slutet av handen pumpens slang på den gängade bussningen i slutet av oljestickan röret. Du måste ta bort oljestickan först.
3

Öppna påfyllningslocket.
4

pumpa oljan från din MerCruiser vevhus för hand.

5

Crack oljan filtrera bort sina trådar med en rem skiftnyckel innan du tar bort filtret för hand. Förbered för vissa överskjutande olja rinna ut ur filtret och på motorblocket. Rengör all olja som spiller från filtret med en ren trasa.
6

Torka lite ren motorolja runt kanten på din byte filter. Detta kommer inte bara hjälpa dig att ta bort filtret under din nästa oljebyte, men det kommer faktiskt skapa en stramare tätning mellan oljefiltret och anslutningspunkten på motorn.
7

Montera det nya filtret genom hand. När förseglingen av filtret möter sigill motorn, vrid filtret endast hälften till tre fjärdedelar av ett varv.
8

Fyll din MerCruiser med 4:56 liter 15w-30 motorolja, beroende på hur mycket det tar att fylla motorns vevhus och oljefilter. Kontrollera din oljestickan efter påfyllning motorn med 3,5 liter för att kontrollera dina framsteg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73783.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.