Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vet jag om en Saturn Vue s Transmission är dåligt

En trasiga växellåda kan vara en allvarlig säkerhetsrisk --- det kan orsaka din Saturn Vue att stanna helt i mitten av trafiken eller lämna dig strandsatta i en farlig situation. De tecken på misslyckande i en manuell växellåda är oftast ganska uppenbara, eftersom du är i direkt kontroll över växling: Var på jakt efter några ovanliga lukter, ljud eller vibrationer när du flytta. Oförmåga att flytta in i växeln eller svårigheter med att flytta är också säkra tecken på att din manuella växellådan har misslyckats, och läcker kan tyda densamma. Det är lite svårare att veta om en automatisk växellåda är inte, eftersom du inte har så mycket direkt kontroll över växling. Instruktioner
1

Bekanta dig, om möjligt, med hur din Saturn Vue automatiska transmissionen växlar när det fungerar. Detta kommer att hjälpa dig att vara uppmärksam på fördröjd eller långsam förskjutning, vilket kan vara tecken på att din sändning går dåligt.
2

Lyssna efter några ovanliga tecken som rivning, mullrande, gnällande, clunking eller skrammel när din Saturn Vue är i växel. Dessa kan vara tecken på en sviktande sändning. Ett lågt surrande eller gnälla, om Vue är i neutralläge, park eller ett drev, kan också indikera problem med sändningen.
3

Kontrollera om din "Check Engine" eller "Tjänsten Engine Snart "lyser. Om den är på, kan det tyda på överföring problem, eller det kan tyda motorproblem --- ha din Saturn Vue inspekteras av en automatisk tjänst sjuksköterska omedelbart.
4

Flytta fordonet i enhet eller bakåt och ge det lite gas. Om det inte rör sig alls, eller om motorn mödor eller bås som rörelsen börjar, har du förmodligen problem med sändningen.
5

vara uppmärksam på brända eller härsken lukt kommer från under bilen eller under huven, eller färska läcker vätska under bilen --- detta kan tyda på problem med sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71097.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.