Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort de bakre stötdämparen bultarna en Jeep Cherokee

Jeep Cherokee har tre bultarna som håller sina stötdämpare på plats. Två små övre skruvar /pinnbultar och muttrar säkra toppen av chock för fordonets ram. En stor chock bult och mutter fäster botten till bakaxeln. Eftersom de övre skruvar /nitar är små och beroende på ålder Cherokee vid borttagning av chock, det är inte alls ovanligt att knäppa de bästa skruvar /nitar. Denna reparation är enklare än det kan verka. Saker du behöver
Stoppkloss
Jack
2 pallbockar
Skyddsglasögon
Ratchet, 10 - till 12-tums förlängning och Hylsnyckelsats
Hand skiftnyckel set
Large kulhammare
stansuppsättningen
Replacement bultar
Mechanics tråd
Visa Fler Instruktioner
en

Placera en hjulkloss mot den yttre slitbanan av ett av de främre däck.
2

Lyft bakaxel med en domkraft från under den bakre differentialen tillräckligt hög för att placera jack står under varje sida av den bakre axeln. Se till att placera pallbockar bort från den nedre chock mount /konsol att ge utrymme för att arbeta.
3

Sänk domkraften på pallbockar, men lämna jack i stället för extra säkerhet och balans stöd.
4

Sätt på skyddsglasögon och krypa under den bakre delen av Cherokee med de återstående verktygen.
5

Ta bort de två övre muttrarna på ena chock med ratchet, förlängning och en socket. Ta bort och ersätt en chock i taget, för att undvika stress till de bakre bladfjädrar. Oroa dig inte om skruven (er) raster. Ta den andra muttern från den övre skruv /bult.
6

Håll huvudet på nedre chock bulten med en hand skiftnyckel, ta bort muttern med en annan hand skiftnyckel och sedan ta bort chock.

7

Pound övre (brutna) bultar /nitar genom ramen med hammaren. Om det behövs, använd stansuppsättningen att hjälpa punch skruvarna genom ramen med hammaren.
8

Placera muttern tillbaka på den nedre bulten (om du tar bort den bult) tills muttern sitter i nivå med änden av bulten. Använd hammaren för att banka bulten ur axeln chock schackel. Den nedre bulten är också en typ av vagn pinnbult. Men sällan gör dessa brott och behöver bytas ut eftersom de är mycket större bultar.
9

Wrap en längd av mekanik tråd (ca 15 inches eller så) runt de nedre trådarna i en av de ersättande övre bultarna . Replacement bultar behöver inte vara vagn dubbar typ bultar. Trä änden av tråden genom ramen och in i ett av bulthålen och sedan dra ner kabeln genom hålet tills bulten kommer igenom. Upprepa för den andra bulten.
10

tillbaka den nedre bulten (om tillämpligt) genom den nedre axeln chock schackel. Återigen är en standard bult allt som är nödvändigt, men är en ersättning vagnsbulten också godtagbara. Vagnsbulten kommer att dras in i chock schackel under mutter-åtstramning förfarande.
11

Byt chocken genom att vända bort förfarande. Håll huvudet på de övre skruvarna på plats med en hand skiftnyckel genom öppningen i ramen när du drar åt muttrarna. Dra den undre muttern att dra vagnen bulten på plats eller bara dra standarden skruv och mutter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74590.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.