Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Insprutare i en GMC Duramax Diesel

General Motors har tillverkat en serie dieselmotorer under duramax varumärket sedan 2001. Den första appliceringen för dessa åtta-cylindriga, 6,6-litersmotorer är i tunga lastbilar kräver vridmoment vid låga varvtal, som full-size Chevrolet pickuper och skåpbilar. En duramax dieselmotor använder bränsleinjektorer att skicka bränsle till cylindrarna under högt tryck. Ersättningen av bränslespridare är en relativt enkel process, men det kräver också avlägsnande av olika komponenter för att komma till spridarna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Behållare för kylvätska
Shop trasa
Air kompressor
Injector borttagningsverktyg J-46594
Flare skiftnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel och tappa ur kylvätskan ur kylaren i en lämplig behållare. Avlägsna den elektriska kontaktdonet för luftkylare från den vänstra sidan av den avgasdrivna turbokompressorn. Koppla ur barometersensor elektriska kontaktdon.
2

Lossa klämman för ledningsnätet på motorn, och ta bort konsolen ledningsnätet med en hylsnyckel. Koppla ur elektrisk kontakt för glödstiftet. Koppla den positiva slangen vevhusventilation från vänster sida av vevhuset.
3

Använd en hylsnyckel för att koppla bort luftkanalen renare utlopp från höger sida av motorn. Lossa klämmorna på slangen till luftintaget på höger sida av motorn och ta bort slangen. Koppla bort bränslefiltret och bränslefiltret konsolen från den högra sidan av motorn. Koppla bränsleinsprutaren styrenheten.
4

Blås tryckluft på bränsleledningarna för insprutare. Rengör bränsleledningarna med en trasa.
5

Lossa bränsle skicka och returnera rader från bränslespridare. Dra ur elkontakten från insprutare. Lossa skruvarna på bränsleinjektorn fästet, och installera injektor borttagningsverktyg J-46594 i ett av bulthålen. Bifoga en skiftnyckel flare mutter till den andra änden av injektorn borttagningsverktyg och dra skiftnyckel flänsmuttern att avsätta bränsleinsprutningsdonet.
6

Lyft insprutare från hålet. Kasta de O-ringar och koppar bricka för insprutare.
7

Montera en ny koppar bricka och O-ringar till det nya insprutare. Montera bränsleinsprutaren, och dra åt skruvarna på bränsleinjektom fästet till 22 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut den elektriska kontakten och bränsleledningar till bränsleinsprutarna. Dra åt bultarna för bränsleledningarna till 30 foot-pounds.
8

Slutför installationen av spridarna genom att utföra steg 1 till 3 i omvänd ordning. Fyll på kylvätska i kylaren. Starta motorn och kontrollera om det läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75177.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.