Symtom på en blåst topplockspackning i en BMW E36

Du måste älska dessa galna bayrare. Från BMW service litteratur om att ersätta topplockspackningen i en E36: ​​"Rengör tätningsytorna på cylindertoppen och vevhuset, vid behov, avlägsna spår av tätningsmassa med lövträd spatel." Allvarligt - hur många andra biltillverkare skulle tro att råda användningen av ett lövträd verktyg för något? Detta säger en hel del om BMW: s betoning på korrekt montering och underhåll teknik, särskilt när den kritiska topplockspackning är berörda. Ojämn tomgång och acceleration

BMWs raka sexcylindriga motorer är världskända för sin symaskin jämnhet. Så kommer någon form av misständningar följd av en blåst topplockspackning bevisa mer omedelbart märkbar på en BMW straight-sex än på de flesta andra motorer. Om allt går bra, kommer du nästan aldrig känner en modern Bimmer straight-sex på jobbet, som sådan, även känner att motorn går på tomgång eller under hård acceleration är generellt en indikation på att något har gått fel. Och du bör märka en skillnad i acceleration, speciellt vid höga varvtal där BMW motorn oftast gör sitt bästa arbete.
Fluid Crossover

cylinder-head-to- blockera interface är en av de få platser i din motor där kylvätska, bränsle, olja och avgaser kan alla komma i kontakt. Beroende på var topplockspackningen blåste, kan du få alla typer av flytande övergångar. Kylvätska emulgerade i oljan kommer göra det till något som liknar chokladmjölk, och olja i kylvattnet flyter upp och bildar en regnbågsfärgad slick. Gaser som läcker in i vevhuset kommer att orsaka en pustande utandning från olje-påfyllningslocket med en medföljande råbränsle lukt.
Clean Tändstift

På en E36 straight-sex, är topplocket däcket inte sköt igenom med kylkanaler som det skulle vara på de flesta andra motorer. Istället Bimmer motorns primära kylkanaler är på framsidan och på baksidan av blocket. Så, om topplockspackning blåser ut runt en kylmedelspassage, är vattnet sannolikt endast att gå in i cylindrarna ett eller sex. Dra tändstiften på motorn och mycket noggrant undersöka kontakterna ur ändcylindrarna. Om någon av dem verkar märkbart renare eller nyare än de andra, är det för att de har varit ånga rengöras med läckande kylvätska.
Andra symtom

Beroende på var det slag, kan en trasig packning orsaka överhettning och kylvätska förlust, liksom överdriven oljeförbrukning och färgad rök från avgasröret. Grå, blå eller svart rök och en lukt av frostskyddsmedel eller råbränsle är alla indikatorer på en blåst packning. Men du kan få något av detta, beroende på Blowout plats. I dessa fall kommer du att uppleva bara en förlust av makt, någon motor strävhet och en check-motorn ljus. Kontroll koderna, kommer du nästan säkert se minst en misständning lagrad i datorn. Det kommer inte att vara en slumpmässig misständning kod, istället kommer du förmodligen se feltändning koder för antingen en enda cylinder eller två intilliggande cylindrar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68766.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.