P0171 & Stalling vid tomgång på en 1998 Ford Ranger

Tvärtemot vad många tror, ​​var Fords Ranger minitruck inte ett svar på Chevrolet S10 introducerades ett år tidigare - det var tvärtom. Chevrolet introducerade S10 följande rykten om en nyare, mer civiliserade version av Fords ursprungliga minitruck, Courier. Ranger har genomgått en hel del förändringar sedan dess, inte minst som antagandet av Onboard Diagnostic, Series II-protokoll som tillåter truckens dator att själv diagnostisera nästan allt som går fel med motorn eller system chassi. Code Interpretation

Kod P0171 är generisk utsläpp koden för den typ som används av den federala regeringen för att utföra årliga utsläpp tester. Denna generisk kod, som anges av den första nollan, är tillgänglig via en OBD-II-skanner, och tolkar som innebär att syresensorn på bank ett "System för magert, Bank One." - Den enda banken på en fyra -cylindrig - har fastställt att det finns för mycket syre går genom motorn. Även denna kod kommer ofta visa sig med många andra, finns det några omständigheter där det kommer att dyka upp av sig själv.
Vacuum Läckor

Vacuum läckor är det primära misstänka här. Den 1998 Ranger, liksom de flesta andra fordon som produceras på den tiden, begagnad motor vakuum för att driva en legion av underordnade system. De gummi vakuumslangar som bär detta negativt lufttryck kommer att torka ut och dela med tiden, särskilt i ändarna. Vakuum läckor låta motorn att dra in mer luft än det borde, utlöser ett system för lean-kod i avsaknad av andra koder.
Dirty MAF Sensor

Om du har bekräftat att det inte finns några vakuum läckor då din motor är sannolikt att få exakt rätt mängd luft - det vet bara inte att det är. Den Rangers motorer använder en massa luftflöde sensor i kanalen mellan motorn och airboxen. MAF-givaren är i huvudsak en tråd uppvärmd av elektricitet, luft som strömmar över tråden kyler det, och datorn extrapolerar luftflödet från tråd temperatur. Ett lager av smuts eller olja på sensorn tråden kommer isolera det som en yllekappa, orsakar det att köra varmare än det borde och motorn att tro att det finns mindre luft kommer in än det egentligen är. En snabb rengöring med en burk med spray-på MAF sensor renare kan vara på sin plats här.
Lågt bränsletryck

bränsletillförseln den andra sidan av luft /bränsle ekvationen - att inte ha tillräckligt av det kommer att orsaka din motor att köra magert precis som att ha för mycket luft skulle. För att skapa ett system för hela lean tillståndet genom tankning problem, skulle du behöva avbryta bränsletillförseln till hela motorn. Detta innebär en minskning från den föreskrivna 56-72 psi sortiment, och det kommer att hända något av tre sätt: en dålig bränslepump, ett smutsigt bränslefilter eller en dålig tryckregulator. Börja med att kontrollera bränsletrycket vid schraderventilen på bränsle järnväg. Schraderventilen ser ut och fungerar ungefär som ventilerna på dina däck, men har en skruv på huvudet för tryckmätare. Om du upptäcker ett tryck problem, sedan ersätta din bränslefilter - det är huvudmisstänkt här Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68756.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.