03 GMC Chevy Sonoma Motorkod P0446

Av alla de saker som kan krångla på din bil, är dess utsläpp genom avdunstning systemet förmodligen både det mest upprörande och mest försåtliga. Bensin är en extremt instabil vätska, speciellt när det är varmt - utan något sätt att täta systemet, skulle gasen snabbt försvinna ut ur tanken och kosta dig stora pengar vid pumpen. Kod P0446 indikerar ett problem med en av solenoiderna i detta system och kan varna dig om ett problem som bara din plånbok kommer att märka. Saker du behöver News: Test Ljus
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera alla koder systemfel som kan hjälpa till att spåra upp det specifika problemet. Denna kod kan översättas med "avdunstningsutsläpp System Vent Kontroll Circuit Fel," vilket i sig innebär att solenoiden eller kretsen (dvs solenoiden och luftröret systemet) som tillåter luften att flöda in i din kolkanistern har skadats. Du kan hitta fler koder som P0447, P0448 eller P0449 som kan hjälpa dig att räkna ut exakt vad som skadats i systemet.
2

Lokalisera EVAP magnetventilen avluftningsventil. Den EVAP avluftningsventil tillåter luften att flöda in i din kolkanistern. Om vent solenoiden pinnar öppen, kommer systemet misslyckas med att trycksätta och skicka bränsleångor tillbaka till tanken genom reningsledning. Denna magnetspole har två stift kontakten, den rosa tråden levererar konstant positiv ström från batteriet och den vita kabeln levererar en jordsignal från styrdatorn. Du hittar vent solenoiden i en av gummi linjer utkommer från träkolskanistern på framsidan av din bil. Platser varierar beroende på motoralternativ, så följer varje linje till sin ändstation tills du hittar vent solenoiden.
3

kontrollera linjen vent solenoiden för sprickor eller veck och kontrollera att den ändarna av avluftningsslangen ansluta säkert till solenoiden och träkolskanistern. Kontrollera kabelnätet kontakten på vent solenoiden och se till att det tätt är ansluten till solenoiden. Lösa, korroderade eller saknas anslutningarna kommer att bryta kretsen till solenoiden och utlösa en felkod.
4

Förvandla din tändningsnyckeln till läge "på", och koppla ur selen vent solenoiden. Anslut ena änden av 12-volts testlampa till batteriets minuspol och röra sonden till chassit-side terminal motsvarar den rosa tråden. Denna tråd får en konstant strömförsörjning, så den ska tändas då du rör den till terminalen. Om det lyser och ventilationssystem passerar all annan kontroll, byt ventilen solenoiden. Om den inte lyser, då ditt problem är i datorn eller en sensor i EVAP-systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68752.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.