Hur man säljer bilar på eBay

Du kan sälja nästan vad som helst på eBay, inklusive bilar. Men medan Internet kan ge dig möjlighet att nå en mycket bredare publik och nära en försäljning inom några dagar, det finns vissa regler att följa för att framgångsrikt sälja bilar på eBay. Med lite förberedelser, men kan du skapa annonser på nätet som kommer att styra potentiella köpare i din riktning. Saker du behöver
dator med Internetuppkoppling
Digitalkamera
Visa fler instruktioner Zazzle.se Använd eBay att sälja bilar
1

Forskning marknadsvärdet av fordonet. Detta beror på ålder och skick på bilen, samt särskilda alternativ eller detaljer, om tillämpligt. Det finns online räknare, såsom Edmunds.com 's "begagnad bil Värderingsman" verktyg, som kan hjälpa dig att avgöra detta värde.
2

Ange ditt pris därefter. Även om du bör hålla marknadsvärde i åtanke, bör du också överväga prisstrategi som används av konkurrenter som också säljer bilar på eBay. Du kan räkna ut detta genom att söka efter liknande fordon som är till salu på eBay för att få en uppfattning om vad andra säljare ber om i fråga om pris. Addera 3

Ta gott om digitala bilder. Du bör ta flera bilder av interiören för att visa det allmänna tillståndet av sittplatser, golvmattor och Dashboard, inklusive vägmätare. Du bör också ta yttre skott från alla vinklar. Också vara säker på att fotografera några bucklor, repor, blåsor eller blekning färg eller andra defekter närvarande. Du måste ladda ner dessa bilder från din digitalkamera till din dator för att inkludera dem i din eBay notering. Din första bild är fri, och sedan eBay tar ut en liten avgift för fler bilder, men det är värt det.
4

Skriv en bra beskrivning av bilen du säljer. Hoppa den typ av säljargument som bygger på alla versaler, överdriven interpunktion och andra fåniga taktik för att dra uppmärksamhet. Istället tänker som en online copywriter och fokusera på höjdpunkterna och önskvärda funktioner i fordonet, kanske presentera dem i en punktlista. Denna typ av formatet uppfyller uppmärksam på de flesta online-tittare, vilket är ganska kort. Efter det kommer du att ge en mer detaljerad beskrivning av bilen, inklusive dess historia om ägande, löpande underhåll, större reparationer, förbättringar, olyckor och brister. Det är bäst att vara helt uppriktig.
5

Bestäm vilken typ av notering att använda. Du har valet mellan auktion stil och ett fast pris notering. Auktion stil låter potentiella köpare att placera inkrementella bud, med det högsta budet vinner bilen vid tidpunkten för notering är planerad till slutet. Säljaren sätter utropspriset och har dessutom möjlighet att sätta ett reservationspris, vilket säkerställer att ett minimipris kommer att uppfyllas. Däremot verkar det fasta priset notering med ett fast pris och en "Köp Nu"-knappen.
6

Skapa ditt objekt. Du kan antingen skapa din egen lista med HTML-kod, eller använd någon av de mallar som finns från eBay. Idealet är en anpassad lista föredra när man säljer bilar på eBay eftersom detta ger större flexibilitet och en förbättrad presentation. Hursomhelst, måste du ge vissa specifika vid denna tid, såsom din policy angående betalningssätt accepteras, sjöfart eller "pick-up bara" av varor, returer och garantier.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-online/150446.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil på nätet

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.