Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man avgör miles per gallon

Att känna din miles per gallon (mpg) gör att du kan mäta din bränsleekonomi och förutsäga framtida gas kostnader utifrån dina körvanor. Miles per gallon, som namnet antyder, är ett mått på det genomsnittliga antalet miles bilen kan resa för varje liter gas som förbrukas. Med denna information, till exempel, kan du slå upp reseavståndet till din destination och tillbaka, och dividera antalet miles från din miles per gallon. Detta ger dig de gallons du skulle kräva, vilket också gör att du uppskattar bekostnad. Instruktioner
1

Gå till FuelEconomy.gov (se referenser) och navigera genom året, märke och modell på din bil för att se de testade miles per gallon för ditt fordon. Detta ger dig en uppfattning om staden och motorvägen miles per gallon som bör kunna uppnås för ditt fordon.
2

Bestäm antalet miles du kan köra på en full tank, och antalet liter gas som krävs för att fylla tanken. Det enklaste sättet att göra detta är att fylla din tank helt, nollställa trippmätaren och kör tills du behöver fylla. Sedan fylla din tank och registrerar körsträcka på trippmätaren och antalet liter som krävdes för att fylla din tank.
3

Dela antalet miles drivs av antalet använda gallon . Som ett exempel, om du körde 300 miles och krävs 12 liter gas, så skulle du dela 300 med 12, berättar vilken du din bil får 25 miles till gallon.
4

Jämför din beräkning med de refererade miles per gallon. Om dina siffror är långt bort, kanske du har ett mekaniskt problem eller en aggressiv körstil som gör att bilen förbrukar gas snabbare än normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135581.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.