Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur ta reda på storleken på din bensintank

Det är bra att veta vilken storlek gastank din bil är utrustad med när du försöker uppskatta gas användning för en resa eller för att bestämma bränsleeffektivitet. Ibland, när din mätare läser "Empty", du vill kunna göra snabba matte i huvudet för att räkna ut hur mycket det kommer att kosta att fylla din tank. Saker du behöver
Vehicle användarmanual
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din instruktionsbok under avsnittet märkt "Specifikationer", som kommer att innehålla information om storleken på din bensintank.
2

Gå till Edmunds hemsida, som innehåller länkar till webbplatser där du kan ladda ner handboken för din bil om det har förlorat (se referenser). Följ instruktionerna i steg 1 för att hitta din tank storlek.
3

Kontrollera din handskfacket för en dekal som anger tank storlek. De flesta äldre fordon har dessa klistermärken, och det är värt ett försök om du inte kan hitta din manual.
4

Kontrollera ditt fordon tillverkarens webbplats. De flesta företagen listan fordon specifikationer. Varje plats är annorlunda, så du kan behöva skura efter information, men det är sannolikt att vara tillgänglig någonstans på webbplatsen.
5

Gå till en bil översyn webbplats, såsom Edmunds, MSN Autos eller Yahoo ! Autos (se Resurser). Sök för året, märke och modell av din bil. Leta efter en länk till "specifikation" eller "tekniska specifikationer," och leta efter information under "Fuel Capacity." Storleken på tanken av bilen kommer att listas i liter.
6

Ring eller besök din lokala Biltema eller mekaniker. Dessa anläggningar har massor av information till hands, och det kollektiva auto kunskaper de erbjuder är betydande. Om de inte vet det från toppen av sina huvuden, kommer de vet var man kan hitta den.
7

Vänta tills mätaren läser nära den tomma raden, fylla på det och kontrollera pump för att se hur många liter du har använt. Alla bilar har en gallon eller två som en reserv i fall du går förbi "Empty" läsning, så detta kommer inte att vara den mest exakta test, men det kommer att ge dig en ungefärlig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135580.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.