Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Bensinpriser Vs. Råoljepriset

Eftersom gas är raffinerad ur råolja, de flesta människor förknippar priset på bensin med den för råolja. Även om detta är sant till en viss grad, andra faktorer påverkar priset på gas. Den Fakta

Hur mycket en gallon gas kostnader än en liter råolja varierar ganska lite. Från 2000 till 2008 gjorde priset på råolja med 51 procent av priset på bensin, dock sköt brist under 2008 upp detta till 69 procent.
Andra faktorer
< p> federala och lokala skatter, vinstmarginaler, raffinering, transport och marknadsföring av bensin utgör resten av priset på gas. Generellt, annat än priset på råolja, skatter faktor mest till kostnaden för gas, enligt US Energy Administration.
Betydelse

Priset på råolja och bensin tenderar att ha en direkt relation, särskilt under perioder av relativ brist på råolja. Under 1970-talet, till exempel, orsakade flera krig i Mellanöstern råoljepriset till trippel, vilket sammanföll med gaspriserna nästan en fördubbling.
Intressant Fakta

av 2009, inträffade den högsta genomsnittliga gaspriset i USA den 7 juli, 2008, då gas kostar i genomsnitt $ 4,04 per gallon. Samtidigt slog råolja också en all-time high på ca $ 95 per fat i allmänhet, organisationen för de oljeexporterande länderna Addera OPEC

-. A grupp av länder som producerar 40 procent av världens olja och håller 67 procent av sina reserver - ställer det mesta av priset på råolja och därför priset på gas. Dessutom är de enda länder som kan öka kapaciteten för att möta den globala efterfrågan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135058.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.