Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur får man mer MPG Från en 1996 Honda

Honda Motor Co har byggt upp ett rykte genom åren för att tillverka bränslesnålare fordon. I själva verket var Honda producera bränslesnåla bilar så långt tillbaka som 1970-talet. Så oavsett om din 1996 Honda är en Civic, en Accord eller någon annan modell, är chansen att det uppnår mycket bättre gas körsträcka än de stora stadsjeepar som var populär under mitten till slutet av 1990-talet. Du behöver dock inte nöja sig med din nuvarande miles per gallon. Med lite uppmärksamhet på detaljer och engagemang, kan du ytterligare förbättra din Hondas bränsleeffektivitet. Instruktioner
1

Ordna regelbundet underhåll och reparation på din bil. Tillsammans med det uppenbara behovet av vanliga oljebyten, måste du också komma ihåg att ändra bilens transmissionsolja och luftfilter. Dessutom, se till att däcken är rätt inriktade och full av luft. Alignment ensam kan påverka din Hondas bränsleekonomi med så mycket som 10 procent.
2

Kontroll de hastigheter som du styr din Honda. Hastighet kräver större kraft från motorn, vilket innebär att den måste förbruka mer bränsle. Stopp överskott fortkörning genom att använda farthållaren. Helt enkelt ställa in hastigheten till mindre än 60 mph och hålla fast vid det. Också se till att ge dig själv tid när du lämnar för arbete eller utnämningar. Om du känner dig som om du kommer att bli sent, du är mer benägna att skynda.
3

Stäng av Hondas tändningen istället för att tillåta den gå på tomgång. När du känner dig som om motorn kommer att köra mer än ett par minuter utan att bilen rör sig, måste du stänga av den för att spara gas. Om du bor i ett område med snörika vintrar, måste du också undvika att köra bilen för att smälta snö /is på vindrutan. Spara gas genom att skrapa is och snö för hand.
4

Inspektera din Honda för något som tillför onödig vikt. Om du kan hitta och ta bort 100 överdrivna pounds, kan du återställa så mycket som 2 procent av din gas körsträcka. Den övervikt kan innehålla last som bogseras i bålen, en cykel eller pakethållare på toppen av bilen eller eftermarknaden delar.
5

Kontrollera Hondas tanklocket. En felaktig cap ökar inte bara farliga utsläpp, skär den också i din gas körsträcka. Om locket är trasigt eller saknas helt, byt ut den mot en ny så fort som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135514.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.